ΑθλητισμόςΑρχείο

Από την Δήμαινα στο ευρωπαϊκό ραντεβού του Jordan Brand Classic

Ο Παναγιώτης Βίρλας από την Δήμαινα είναι ο ένας από τους δύο Έλληνες μπασκετμπολίστες, γεννημένους το ’99, που θα συμμετάσχουν στο φετινό Jordan Brand Classic. 

To Jordan Brand Classic είναι κάτι σαν το ετήσιο ραντεβού των κορυφαίων παικτών μιας φουρνιάς. Φέτος είναι η σειρά των 99άρηδων να μαζευτούν σε μία ευρωπαϊκή πόλη, να προπονηθούν για ένα τριήμερο και, εν συνεχεία, να επιλεγούν οι δέκα παίκτες που θα ταξιδέψουν για το Μπρούκλιν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους καλύτερους της Αμερικής.

Το μπασκετικό event θα διεξαχθεί στο Ζάγκρεμπ από τις 6 έως τις 8 Μαρτίου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα eurohopes.com, οι Δημήτρης Μωραΐτης (του Πανιωνίου) και ο Παναγιώτης Βίρλας (από τον Α.Ο.Κορωνις Λυγουριού πήγε στον  Προμηθέα Πατρών) είναι οι δύο “εκλεκτοί” που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα, στο ραντεβού του Ζάγκρεμπ.

Εκεί, θα προπονηθούν για τρεις ημέρες μαζί με τους κορυφαίους -κατά τεκμήριο- Ευρωπαίους που έχουν γεννηθεί το 1999, με την ελπίδα να βρίσκονται στην δεκάδα αυτών που θα πάνε στην Αμερική, ένα μήνα αργότερα. 

Την τελευταία τριετία, πολλοί Έλληνες έχουν συμμετάσχει στο Jordan Brand Classic, με τους Δημήτρη Σταμάτη (1996), Βασίλη Χαραλαμπόπουλο (1997), Γιώργο Παπαγιάννη (1997), Διονύση Σκουλίδα (1997), Βασίλη Χρηστίδη (1998) και Μιχάλη Λούντζη (1998) να δίνουν έντονο ελληνικό χρώμα.