ΚοινωνίαΑρχείο

Κόβουν επικίνδυνα δέντρα στο Άργος

Μετά από  ομόφωνη απόφαση της  Επιτροπής Ποιότητα Ζωής και του Δημοτικού  Συμβουλίου  του  Δήμου Άργους Μυκηνών, δρομολογείται  η κοπή ετοιμόρροπων δέντρων,  στο πάρκο της πλατείας του Αγίου Πέτρου  και στο πάρκο Μπόνη και η αντικατάσταση τους από κατάλληλα δέντρα  για την ασφάλεια των πολιτών  αλλα και την ανάδειξη της αισθητικής του χώρου.  

Παρόλο, που η μελέτη της Ανάπλασης του ιστορικού Κέντρου δεν προέβλεπε τέτοιου είδους εργασίες , η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Άργους Μυκηνών   εισηγήθηκε την κοπή ορισμένων  δέντρων λόγω μεγάλης επικινδυνότητας .

Ο τομέας της ασφάλειας είναι πάρα πολύ σημαντικός και δυστυχώς το ενδεχόμενο πτώσεων των τεράστιων δέντρων, είναι ορατό. Η ευθύνη σε μια τέτοια περίπτωση είναι μεγάλη και γι αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες, προχώρησαν σε αυτή την απόφαση. Πολύ περισσότερο, όταν στις δύο αυτές περιοχές, κυκλοφορούν παιδιά και γενικά πολίτες , που ανυποψίαστοι περνούν από τα σημεία αυτά. Στο πάρκο του Μπόνη, θα εγκατασταθεί  νέου τύπου παιδική χαρά με πρόβλεψη συγκέντρωσης πολλών παιδιών.