ΚοινωνίαΑρχείο

Επιχείρηση διάσωσης: Σκύλος κολύμπησε μέχρι το πλωτό του λιμενικού για να σωθεί

Ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία τη νύχτα της Παρασκευής στην περιοχή ανάμεσα στην Αρβανιτιά και την Καραθώνα, για να σωθεί ένας σκύλος που κινδύνευε. Επί 2.30 ώρες 6 λιμενικοί από ξηράς, 5 λιμενικοί από τη  θάλασσα, 3 πυροσβέστες και 3 ιδιώτες προσπαθούσαν να σώσουν το τετράποδο.

Η διάσωση, δεν ήταν καθόλου εύκολη, αφού αρχικά το ζώο είχε εγκλωβιστεί σε απόκρημνα βράχια που δεν μπορούσαν να πλησιάσουν ούτε οι διασώστες. Το εντυπωσιακό είναι ότι το ζώο αντιλήφθηκε το κάλεσμα των λιμενικών από σκάφος του Λιμενικού και έπεσε στη θάλασσα για να κολυπλήσει μέχρι το σκάφος και να το περισυνελλέξουν !

Το περιστατικό που συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα περιγράφει ο λιμενάρχης Ναυπλίου Σπύρος Μαρίνος:

«Ακόμη μία ημέρα χαράς μου προσέφεραν οι συνάδελφοι. Έληξε αισίως η επιχείρηση διάσωσης σκύλου, ο οποίος διέφυγε της προσοχής της συνοδού του έπεσε σε απόκρημνη περιοχή του δρόμου Αρβανιτιά-Καραθώνας. Άμεσα κινητοποιήθηκε η Υπηρεσία μας, ζητήθηκε η συνδρομή των συναδέλφων της Π.Υ. η οποία και κατέφθασε στο σημείο, αλλά ήταν αδύνατη η διάσωσή του από εκεί.

Το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού της Υπηρεσίας μας εντόπισε το ζώο αλλά ήταν πολύ δύσκολη η προσέγγιση λόγω του σκότους, αλλά και του μικρού βάθους των νερών. Ζητήθηκε η συνδρομή μικρού αλιευτικού σκάφους το οποίο άμεσα απέπλευσε από το λιμάνι, αλλά μέχρι να φτάσει στο σημείο οι συνάδελφοι του πλωτού περιπολικού κατάφεραν και προσέγγισαν το ζώο και προσκαλώντας το αυτό έπεσε στη θάλασσα και κολύμπησε προς αυτό.

Περί ώρα 23.14 κατάφεραν να το περισυλλέξουν, το τοποθέτησαν σε κουβέρτα και το μετάφεραν στο λιμάνι, όπου το παρέλαβε η συνοδός του προκειμένου να μεταφερθεί για να του παρασχεθεί ιατρική φροντίδα λόγω του τραυματισμού του.

Η όλη επιχείρηση διήρκεσε 2.30 ώρες συμμετείχαν 6 συνάδελφοι από ξηράς, 5 από θάλασσα, 3 πυροσβέστες και 3 ιδιώτες. Συγχαρητήρια σε όλες και όλους για την ευαισθησία που επέδειξαν και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον κ. Μιχαϊλίδη, τον κ Δρακάκη και την κα Γκρίντζαλη για την βοήθεια τους».