ΚοινωνίαΑρχείο

Οι μηχανικοί του Άργους στηρίζουν τον πρόεδρό τους

Με αρκετή καθυστέρηση αλλά και αιχμηρό τρόπο απαντά ο Σύλλογος Μηχανικών Άργους στα υπονοούμενα που στις αρχές του μήνα είχε αφήσει ο Δήμος Άργους – Μυκηνών για την σύνταξη ανακοινώσεων οι οποίες εκπορεύονται από τον ίδιο τον πρόεδρο του Συλλόγου Βασίλη Νίκα, χωρίς να ερωτηθούν τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. ή να υπάρξει κάποια εξουσιοδότηση από αυτά.

Όπως ήταν μάλλον αναμενόμενο, τα μέλη του συλλόγου στηρίζουν τον πρόεδρό τους, εκφράζοντας τη δυσαρεσκειά τους για αυτά που γράφτηκαν.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Άργους εκφράζει την δυσαρέσκειά του ως προς τα γραφόμενα, στο ανυπόγραφο και χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της 3/3/2015 του γραφείου τύπου του Δήμου Άργους – Μυκηνών με τίτλο “ο κ. Νίκας αναζητά ρόλο νομίζοντας ότι κάνει αντιπολίτευση” και ότι έχει άλλα κίνητρα, καταγγέλλοντας παράλληλα την αναδημοσίευση του υπομνήματος του Συλλόγου μας με θέμα “Ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης του Άργους” που είχε υποβληθεί στον Δήμο στις 10-06-2013 και ενόχλησε η δήλωση του συλλόγου μας “… ο Σύλλογός μας θα παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου και θα προβάλει τις παρατηρήσεις του με βάση το υπόμνημα που είχαμε υποβάλει“. 

Δηλώνει ότι για τα δελτία τύπου με την υπογραφή του πρόεδρου μας έχουν γνώση όλα τα μέλη του Δ.Σ. Οι συναντήσεις της ομάδας εργασίας του συλλόγου με τον μελετητή έγιναν μετά από απαίτησή μας.

Το άρθρο αναφέρει ‘’ότι είχε πραγματοποιηθεί ευρεία διαβούλευση επ’ αυτού’’ (του υπομνήματος που συντάχθηκε και υποβλήθηκε από το σύλλογο). Δεν υπήρξε ουδεμία απάντηση από το Δήμο, από την ημέρα που παραδόθηκε το υπόμνημα, μέχρι και σήμερα.

-Από την εκλογή του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου έχει αποσταλεί έγγραφο στον Δήμο ότι ο Σύλλογος είναι στην διάθεσή του, με τα επιστημονικά καταρτισμένα μέλη του για οποιοδήποτε τεχνικό θέμα που τον αφορά. ( ο Δήμος δεν μας κάλεσε ποτέ)

-Η αναδημοσίευση του υπομνήματος αποσκοπούσε στην ενημέρωση των συμπολιτών μας, της Νέας Δημοτικής Αρχής και των Νέων Δημοτικών Συμβούλων.

-Οι προτάσεις του υπομνήματος δεν αποτελούν προσωπικές απόψεις κανενός. Προέκυψαν από ομάδες εργασίας συναδέλφων και είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες.

-Σαφώς ο σύλλογος δηλώνει ότι δεν είχε και δεν έχει αντίρρηση για την Ανάπλαση του κέντρου της Πόλεως. Η ανάπλαση του κέντρου , είναι ένα έργο στην πόλη μας το οποίο θα αλλάξει ριζικά τη μορφή της, την καθημερινότητα, το εμπόριο, το κυκλοφοριακό και γενικά τον μέχρι σήμερα τρόπο λειτουργίας της.

-Θεωρούμε λοιπόν ότι έχουμε υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες μας και σ’ αυτήν την πόλη που γεννηθήκαμε, ζούμε και εργαζόμαστε, να εκφράσουμε τις θέσεις μας, ως επιστημονικός τεχνικός φορέας, για το καλό όλων μας.

Δηλώνουμε παρόντες !! Στηρίζουμε τον Σύλλογό μας ,τον πρόεδρό μας και την πόλη μας.