ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Τέλος Ιουνίου τελειώνει η ανάπλαση στην Β. Κων/νου

Παράταση τριών μηνών, παίρνει η «Διαμόρφωση και ανάπλαση τμημάτων των οδών Βασ. Κων/νου , Κιλκίς , Ναυαρίνου & Θεσσαλονίκης» στο Ναύπλιο. Το έργο έπρεπε να τελειώσει στις 31 Μαρτίου, όμως το γεγονός ότι οι εργασίες πρέπει να σταματήσουν λόγω Πάσχα δίνεται παράταση μέχρι τις 30/6/2015.
 
Οι καθυστερήσεις οφείλονται βασικά στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των εκσκαφών στην οδό Βασ. Κων/νου έναντι του Δικαστικού Μεγάρου Ναυπλίου αποκαλύφθηκαν αρχαιολογικά ευρήματα λόγω των οποίων σταμάτησαν οι εργασίες πλακοστρώσεων από τις 03-07- 2014 προκειμένου να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή η απαραίτητη ανασκαφική διερεύνηση από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.
 
Δεδομένης της σπουδαιότητας των αποκαλυφθέντων ευρημάτων (Προμαχώνας DOLFIN) αποφασίστηκε να γίνει λεπτομερής και εξειδικευμένη αποτύπωση – σάρωση των αρχαιολογικών ευρημάτων.
Στις 19/02/2015, αυτό τέθηκε ως προϋπόθεση από την Εφορία Αρχαιοτήτων Αργολίδας για να δοθεί η άδεια κατάχωσης στον δήμο.
 
Όπως αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, ο Δήμος Ναυπλιέων ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της ψηφιακής αποτύπωσης – σάρωσης των αρχαιολογικών ευρημάτων κάνοντας άμεσα την ανάθεση της μελέτης.
Έτσι, για τους παραπάνω λόγους και σε συνδυασμό και με τις εορτές του Πάσχα αφού οι εργασίες δύσκολα θα προχωρήσουν από τη Μεγάλη Τετάρτη έως την Κυριακή του Θωμά λόγω των Πασχαλινών εορτών και του τουριστικού χαρακτήρα της περιοχής, έγινε δεκτή η παράταση περαίωσης του έργου κατά τρεις μήνες.