ΟικονομίαΑρχείο

Πολυτελή γιοτ στο Ναύπλιο για δεύτερη συνεχή χρονιά

Ο αφρός της θάλασσας θα βρίσκεται στο Ναύπλιο 2-6 Μαϊου 2015, όπου και θα διεξαχθεί το 2ο Mediterranean Yacht  Show, για δεύτερη συνεχή χρονιά έπειτα από την επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση. 

Πρόκειται για μια διεθνή έκθεση επανδρωμένων – επαγγελματικών σκαφών αναψυχής η οποία απευθύνεται σε επαγγελματίες του γιώτινγκ και διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού (GYA), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Στο πρώτο Mediterranean Yacht Show που διεξήχθη από 3 έως 7 Μαΐου 2014 στο Ναύπλιο συμμετείχαν:

  • 57 πολυτελή σκάφη: 43 μηχανοκίνητα και 14 ιστιοφόρα
  • 202 yacht brokers από 17 χώρες: Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Αυστραλία, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι , Κροατία , Κύπρος , Γαλλία, Γερμανία, Γιβραλτάρ, Ελλάδα, Ιταλία, Μονακό, Πολωνία, Ρωσία, Ελβετία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο & Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
  • 21 εκθεσιακά περίπτερα

 
Ο αριθμός των συμμετοχών, η οργάνωση και η ποιότητα των σκαφών κατατάσσουν ήδη το Mediterranean Yacht Show στις κορυφαίες διοργανώσεις του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι brokers είχαν την ευκαιρία να επιθεωρήσουν τα σκάφη, να γνωρίσουν τα πληρώματα και να συνάψουν συμφωνίες.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης στην οποία πήραν μέρος σημαντικές διεθνούς φήμης συμμετοχές, διεξήχθησαν και αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις.

Το anagnostis.org είχε βρεθεί στην περσινή έκθεση εστιάζοντας κυρίως στα σκάφη και τους συμμετέχοντες, και όχι αποκλειστικά και μόνο στους πολιτικούς που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια και την τελετή λήξης. Μάλιστα είμασταν οι μόνοι που κάναμε ουσιαστικό ρεπορτάζ μέσα από τα σκάφη, προβάλλοντας τους αληθινούς πρωταγωνιστές και όχι τους παρατρεχάμενους. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ.