ΡεπορτάζΑρχείο

Γιατί σνομπάρουν την αναρρίχηση όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό στο Ναύπλιο;

Η αναρρίχηση πλέον αρχίζει να γίνεται ταυτόσημη με το Ναύπλιο. Και αυτό το Σάββατο δεκάδες αναρριχητές, που ήρθαν από διάφορες περιοχές σκαρφάλωσαν στα βράχια. Οι περισσότεροι ξένοι, που βρέθηκαν στην περιοχή λόγω του Πάσχα.  

Κόβει την ανάσα το αναρριχητικό πεδίο στο Νεράκι, μεταξύ Αρβανιτιάς και Καραθώνας και εντυπωσιάζονται όσοι το επισκέπτονται.

 

Δεν εντυπωσιάζονται όμως όσοι ασχολούνται με την αύξηση της τουριστικής κίνησης στην πόλη. Λείπει η φαντασία και προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ότι η αναρρίχηση είναι μια μορφή ειδικού εναλλακτικού τουρισμού, που θα μπορούσε να αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως επιπλέον διαφήμιση για την πόλη.

Ευτυχώς που φροντίζουν πολλά εξειδικευμένα περιοδικά και forum που αναφέρονται στις αναρριχητικές διαδρομές της περιοχής.

Ας αντιληφθούμε ότι το Ναύπλιο μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς ως αναρριχητικός προορισμός, που σημαίνει αύξηση επισκεπτών. Σε συνδυασμό πάντα με τα αξιοθέατα, τα γραφικά σοκάκια, την ιστορία, τις θάλασσες της γύρω περιοχής και ό,τι άλλο προσφέρει η πόλη στους επισκέπτες της…

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Video. Πώς σκαρφαλώνουν στα απόκρημνα βράχια στο Νεράκι