ΡεπορτάζΑρχείο

Ο Καμπόσος έγινε πυροσβέστης για να σβήσει τη φωτιά στη Νέα Κίο

Σε ρόλο πυροσβέστη επιχείρησε ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, στην προσπάθειά του να σβήσει τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής στη χωματερή της Νέας Κίου. Η πυροσβεστική, αν και κατέφθασε στο σημείο με τέσσερα οχήματα και δέκα πυροσβέστες, δεν κατάφερε τελικά να κατασβέσει τη φωτιά με τα τεχνικά μέσα που επιστράτευσε.

Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελία του Δημήτρη Καμπόσου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία απομάκρυνε τους άνδρες της και τα οχήματα προφασιζόμενη ότι δεν μπορεί πλέον να κάνει τίποτα, τουλάχιστον σε ότι αφορά την κατάσβεση με ρίψη νερού (είναι γνωστό πως τέτοιες φωτιές σβήνουν μόνο με χώμα), κι’ έτσι άφησε τον δήμο να επιχειρεί στο σημείο με δικά του μέσα.

Η φωτιά δεν ήταν μεγάλης έκτασης, αλλά εκφράζονταν φόβοι τι θα γίνει αν αλλάξει η φορά του ανέμου, καθώς σε κοντινή απόσταση από την χωματερή υπήρχαν σπίτια. Αυτό που προσπάθησαν κάτα κύριο λόγο τα συνεργεία του Δήμου Άργους – Μυκηνών ήταν να καλύψουν περιμετρικά τα σκουπίδια με άμμο και χώμα προκειμένου να περιοριστεί η επέκταση της, ενώ η πυροσβεστική αφού αποχώρησε από το σημείο στις 7:30 το απόγευμα της Παρασκευής, επέστρεψαν στις 8 το πρωί της άλλης ημέρας!

Όπως καταγγέλει ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος:

4 η ώρα ξημερώματα Μ . Σάββατο. Η φωτιά συνεχίζει το έργο της στη χωματερή με τα σκουπίδια. Οι πυροσβέστες ΆΦΑΝΤΟΙ -ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ ! !!!! ΝΤΡΟΠΉ !!!!! 

ΕΊΜΑΙ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΕΔΩ ΜΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΊΖΟΥΜΕ ΤΗ ΡΊΨΗ ΧΩΜΆΤΩΝ ΜΕ ΣΤΌΧΟ ΤΗΝ ΚΑΤΆΣΒΕΣΗ. Οι πυροσβέστες που είναι δική τους δουλειά “ΡΊΧΝΟΥΝ ΥΠΝΟ”……….Ελλάδα μου πως σε καταντήσανε.

 

 


 
Σίγουρα ακούγεται κάπως παράδοξο να φεύγουν οι πυροσβέστες από το σημείο που μαίνεται μία πυρκαγιά, αφήνοντας τον δήμο μόνο του στην κατάσβεση. Σε κάθε περίπτωση πάντως οφείλουμε να ακούσουμε και την θέση της πυροσβεστικής, πριν βγάλουμε τα τελικά μας συμπεράσματα.