ΡεπορτάζΑρχείο

Γιόρτασε το Κεφαλάρι

Γιορτάστηκε και φέτος η Ζωοδόχος Πηγή στο Κεφαλάρι, με αρκετό κόσμο, όχι μόνο τη μέρα της λιτάνευσης, αλλά και ανήμερα της γιορτής. 
 

Την παραμονή της εορτής (Πέμπτη βράδυ) τελέστηκε εορταστικός Εσπερινός, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η περιφορά της θαυματουργής, κατά τα λεγόμενα, Ιεράς Εικόνας της Παναγίας στο χωριό.
 

Πολύς κόσμος όμως προτίμησε να επισκεφθεί το χωριό την τελευταία στιγμή και μετά το κλείσιμο των καταστημάτων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Παρασκευής, παρά την παρουσία της τροχαίας, η οποία προσπάθησε να ρυθμίσει την κυκλοφορία, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επαρκής σχεδιασμός, με αποτέλεσμα όσοι επέλεξαν να πάνε από πάνω, να φρακάρουν στα στενά και να μην βρίσκουν και πάρκινγκ! Υπήρχαν πάντως λύσεις ώστε να διευκολυνθεί η κυκλοφορία για τους οδηγούς, όμως κανένας από τους “φωστήρες του χωριού” δεν τις σκέφτηκε…
 

Παράλληλα δημιουργήθηκαν ατέλειωτες ουρές για ένα κερί και το προσκύνημα στην εικόνα, κάτι που μάλλον ταλαιπώρησε κι’ άλλο τους ήδη ταλαιπωρημένους από την δαιδαλώδη πρόσβαση επισκέπτες. 
 

Τους αποζημίωσε όμως ο καλός καιρός, η ευκαιρία για ψώνια από τους πάγκους, και το πάντα καλό φαγητό από τις ουκ’ ολίγες ταβέρνες του χωριού, οι οποίες και γέμισαν ασφυκτικά από τους πεινασμένους επισκέπτες.