ΡεπορτάζΑρχείο

Της …τρελής και πάλι στους πεζόδρομους

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα στάθμευσαν και πάλι τα αυτοκίνητα στον πεζόδρομο της Όθωνος στο Ναύπλιο.

Τα κολονάκια που τοποθετήθηκαν και πάλι από την πλευρά του «Μαρινόπουλου» για να μην μπορούν να εισέρχονται οχήματα, δεν ήταν αρκετά για να εμποδίσουν τους οδηγούς να κινούνται ανάμεσα σε πεζούς και μικρά παιδιά που έπαιζαν ανέμελα, για να σταθμεύσουν παράνομα.

Ούτε βέβαια το πλακόστρωτο που υποδεικνύει ότι πρόκειται για πεζόδρομο, δεν στάθηκε εμπόδιο για τους επίδοξους οδηγούς.

Απούσα η τροχαία για μία ακόμα φορά, φαίνεται ότι δεν είδε τίποτα στο Ναύπλιο.

Αυτοκίνητα σκαρφάλωσαν ακόμα και στην Μπουμπουλίνας, ανάμεσα σε καφετέριες, δίπλα στον κόσμο που απολάμβανε τον καφέ του το πρωινό του Σαββάτου.

Την ίδια ώρα, παρότι η κίνηση δεν ήταν ιδιαίτερα επιβαρημένη, αυτοκίνητα έκλεισαν ακόμα και την είσοδο στον πεζόδρομο στην γωνία της πλατείας Φιλελλήνων.

Χαρακτηριστική είναι η παραπάνω φωτογραφία, στην οποία η γυναίκα με το καροτσάκι που εικονίζεται δεν μπορεί να περάσει από τα αυτοκίνητα που έχουν κλείσει την πρόσβαση.

Και εκτός του ότι δεν μπορούσαν να περάσουν οι πεζοί, η στάθμευση αυτοκινήτων πάνω στην στροφή προκάλεσε μποτιλιάρισμα. Ο δρόμος έκλεισε όταν τα μεγαλύτερα οχήματα –όπως το φορτηγάκι της φωτογραφίας – δεν χωρούσαν να περάσουν για να βγουν στην παραλία, με αποτέλεσμα κάποιες στιγμές, η ουρά να φτάνει προς τα πίσω  μέχρι την Αμαλίας.