ΚοινωνίαΑρχείο

Μην ψάχνετε για πάρκινγκ στο Ναύπλιο την Πρωτομαγιά!

Το Ναύπλιο δεν κατάφερε να εκτοπίσει την Ρώμη αλλά την συναγωνίζεται στις προτιμήσεις του Έλληνα για το τρίημερο, όπως διαμορφώνεται, της Πρωτομαγιάς. Συγκεκριμένα καταλαμβάνει την δεύτερη θέση από τους 10 αγαπημένους προορισμούς γι’ εκείνη την περίοδο.

Προηγείται η Ρώμη, που παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεών για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στην σχετική έρευνα που πραγματοποίησε η trivago.

Μεταξύ Ναυπλίου και Ρώμης οι Έλληνες για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Απ’ ότι φαίνεται φέτος οι Έλληνες δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στις ομορφιές της Ελλάδας, και όχι του εξωτερικού, αφού συγκριτικά με πέρυσι, οι ελληνικοί προορισμοί υπερισχύουν. Πιο συγκεκριμένα, το 2014 από τους δέκα κορυφαίους προορισμούς οι επτά ήταν εξωτερικού, ενώ φέτος μόνο τρεις είναι εκτός Ελλάδος. 

Οι δέκα προορισμοί που προτιμούν οι Έλληνες με αφορμή την ημέρα της Πρωτομαγιάς 2015:

 

 

Οι δέκα προορισμοί που προτίμησαν οι Έλληνες με αφορμή την ημέρα της Πρωτομαγιάς 2014:

 

 
Αναλυτικά, φέτος στη δεύτερη θέση εμφανίζεται το Ναύπλιο, εκθρονίζοντας το Λονδίνο που πέρυσι είχε αυτή τη θέση, το οποίο αυτή τη χρονιά πέφτει στην έκτη. Ακολουθούν η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα και η Κωνσταντινούπολη, στην τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, διατηρώντας και οι τρεις τις περσινές τους θέσεις. Η γραφική Ύδρα κάνει την εμφάνισή της στην έβδομη θέση, με τη Μονεμβασιά να ακολουθεί στην όγδοη. Σπέτσες και Ρέθυμνο ολοκληρώνουν τη δεκάδα των προτιμήσεων των Ελλήνων για φέτος.