ΚοινωνίαΑρχείο

Τσουνάμι αποχωρήσεων από την Ομάδα Κλασικού Ποδηλάτου Άργους

Μπάχαλο έγινε μία από τις πιο δραστήριες ποδηλατικές ομάδες του Άργους, αφού 22 άτομα αποφάσισαν να αποχωρήσουν ξαφνικά από αυτήν επικαλούμενοι προσωπικούς και δεοντολογικούς λόγους.

Πρόκειται για την Ομάδα Κλασικού Ποδηλάτου Άργους από την οποία αποχωρούν οι:
Αργυράκη Λ., Γαλατάς Τ., Γυρμή Α., Δημοπάνας Δ., Λαγός Π., Λαγός Χ., Λογοθέτης Β., Μαγκλή Β., Μαρίνη Μ., Μαυρόγιαννης Π., Μήτσουλας Α., Μουζακιώτης Π., Μούκας Θ., Μποταϊτη Φ., Νανόπουλος Γ., Νάσκος Μ., Ρέντα Φ., Ρέντας Π., Ρέντας Φ., Σουλτανίδης Χ., Σταυρόπουλος Γ., Φάκλαρης Ν.

«Αποχωρούμε από την ενεργό δράση και το δυναμικό της ομάδας και κάποιοι από εμάς και από την Συντονιστική Επιτροπή της για λόγους προσωπικούς και δεοντολογικούς, τους οποίους αν κριθεί σκόπιμο θα δημοσιοποιήσουμε στο μελλον» αναφέρουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αποχωρήσαντες, ενώ οι εξελίξεις είναι ραγδαίες καθώς συνεκλήθη έκτακτη συνέλευση για την Κυριακή, 26 Απριλίου, και ώρα 11:30, στην αίθουσα ΦΙΛΜΑ (Βασ. Σοφίας) στο Άργος, ώστε να συζητηθεί τι μέλει γενέσθαι.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Τα τελευταία χρόνια ένας φρέσκος αέρας ζωντάνιας και ανανέωσης στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα της πόλης του Άργους αλλά και ολόκληρης της Αργολίδας ήρθε από τα παλιά. Αυτή η παλιά αλλά και ταυτόχρονα τόσο νέα πηγή πολιτισμού είναι η Ομάδα Κλασσικού Ποδηλάτου Άργους, μια ομάδα ανθρώπων που με γνώμονα την αγάπη τους για το κλασσικό ποδήλατο συνεργάστηκαν και δημιούργησαν μια πολυσυλλεκτική κοινότητα δράσεων αναδεικνύοντας τα ποδήλατα των προγόνων μας.

Με μία σειρά εκδηλώσεων τόσο κατά μόνας όσο και σε συμμετοχικό επίπεδο η Ο.Κ.Π.Α. αποτέλεσε και αποτελεί σημείο αναφοράς για το ποδηλατικό αλλά και το πολιτιστικό κοινό της Αργολίδας .

Με την συμμετοχή της σε εκθέσεις όπως αυτή της ΠΕΣΥΠ το 2013, της έκθεσης 2ου  Παγκοσμίου Πολέμου που έγινε στο χώρο των στρατώνων του Άργους  κ.ά., καθώς και με παρουσιάσεις με δική της πρωτοβουλία όπως η παρουσίαση των ποδηλάτων μας στο κοινό των Σπετσών το 2014 και η διοργάνωση της μεγαλύτερης έκθεσης κλασσικού ποδηλάτου στο Αργειακό χώρο τον Ιανουάριο του 2014, η Ο.Κ.Π.Α. έδωσε χρώμα μιας άλλης εποχής ,εκθέτοντας ποδήλατα που χρονολογούνται από τις αρχές του περασμένου αιώνα, και εξοικείωσε το κοινό της Αργολίδας με την φιλοσοφία του κλασσικού ποδηλάτου.

Με την συμμετοχή της σε ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας όπως η ποδηλατάδα του Κουτσοποδίου το 2014, η εκδήλωση της ΑΡΣΟΕ στο Κουρτάκι, το Καρναβάλι του Άργους το 2015, ο 2ος Μαραθώνιος Ναυπλίου το 2015 όπου εκτός από το αγωνιστικό μέρος έκθεσε και το σύνολο των κλασσικών ποδηλάτων των μελών της, ο 10ος Αργειακός – Μυκηναϊκός Δρόμος το 2015, η Ο.Κ.Π.Α. συνεισέφερε στο πάντρεμα του μοντέρνου με το κλασσικό με τον πιο όμορφο και προσιτό για το ευρύ κοινό τρόπο.

Με την διοργάνωση εκδηλώσεων τόσο ποδηλατικού όσο και πολιτιστικού χαρακτήρα από την Ο.Κ.Π.Α., όπως νυχτερινές ποδηλατάδες, επισκέψεις και διαδρομές σε περιοχές σπουδαίου φυσικού κάλλους και μεγάλης ιστορικής σημασίας, αλλά και με ιδιαίτερο το αίσθημα της φιλανθρωπικής προσφοράς η Ο.Κ.Π.Α. έδειξε εμπράκτως την εξωστρέφειά, την πολιτιστική και φιλανθρωπική της συνείδηση κάνοντας κοινωνούς της όλους τους Αργολιδείς. Τρανή απόδειξη των παραπάνω αποτελούν οι βραβεύσεις της ομάδας από τους Δήμους Άργους-Μυκηνών και Ναυπλιέων καθώς και η πληθώρα προσκλήσεων που δέχτηκε η ομάδα από ποικίλους φορείς για συμμετοχή σε εκδηλώσεις τους.

Ορόσημα για την ιστορία της Ο.Κ.Π.Α. και πρωτόγνωρα γεγονότα για τα Αργολικά ποδηλατικά δρώμενα αποτελούν η διοργάνωση του 1ου ποδηλατικού Μυκηναϊκού δρόμου το 2014 όπου τα μέλη της ποδηλάτησαν στα χνάρια των αρχαίων Δαναών και η διοργάνωση του 1ου Μαραθώνιου Κλασσικού Ποδηλάτου το 2014 όπου η ομάδα ταξίδεψε μέσα από 5.000 χρόνια καταγεγραμμένης ιστορίας.

Έχοντας συμπληρώσει σχεδόν τρία χρόνια αρμονικής και δημιουργικής συνεργασίας μέσα στους κύκλους της Ομάδας Κλασσικού Ποδηλάτου Άργους, αποκομίζοντας αμέτρητες υπέροχες και συνάμα αξιομνημόνευτες εμπειρίες και έχοντας συνεισφέρει ανιδιοτελώς και από οποιοδήποτε πόστο τα μέγιστα για την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας, τόσο με χρηματικό όσο και με χρονικό κόστος, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη και τους φίλους της ομάδας ότι αποχωρούμε από την ενεργό δράση και το δυναμικό της ομάδας και κάποιοι από εμάς και από την Συντονιστική Επιτροπή της για λόγους προσωπικούς και δεοντολογικούς, τους οποίους αν κριθεί σκόπιμο θα δημοσιοποιήσουμε στο μελλον.

Η κοινή μας πορεία τα τελευταία χρόνια, μας γέμισε με όμορφες στιγμές και ακόμη πιο όμορφες αναμνήσεις. Βοηθήσαμε όλοι μαζί με ζήλο και μεράκι ώστε η Ο.Κ.Π.Α. να καταστεί η δημοφιλέστερη ομάδα κλασσικού ποδηλάτου στην Αργολίδα και η πλέον αναγνωρίσιμη στον Ελληνικό διαδικτυακό χώρο και όχι μόνο.  Το ομαδικό και εθελοντικό πνεύμα και η συλλογική προσπάθεια ήταν τα κύρια συστατικά της όμορφης αυτής «βόλτας» που κάναμε όλοι μαζί. Άλλωστε δεν είμαστε επαγγελματίες και δεν μπήκαμε ποτέ στον πειρασμό της ιδιοτέλειας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ανεξαιρέτως όλα τα μέλη της Ο.Κ.Π.Α. για την άψογη συνεργασία μας όλο αυτό το διάστημα, όλους τους φορείς είτε δημόσιους είτε ιδιωτικούς που στάθηκαν δίπλα στην ομάδα στηρίζοντας τις προσπάθειές της, όλους τους χορηγούς που μας βοήθησαν εμπράκτως καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας μας, κυρίως όμως θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της Αργολίδας που αγκάλιασε την Ο.Κ.Π.Α. βάζοντας τη στην καρδιά του.

Εν κατακλείδι, ευχόμαστε στην Ο.Κ.Π.Α. να συνεχίσει την όμορφη πορεία της, να επιτύχει τους στόχους της διατηρώντας ζωντανή την βαριά κληρονομιά που κουβαλούν τα κλασσικά ποδήλατά της γεμίζοντας τους δρόμους της Αργολίδας με εικόνες μιας άλλης πιο ρομαντικής εποχής και θα είναι μεγάλη χαρά μας να βλέπουμε τους φίλους ποδηλάτες της Ο.Κ.Π.Α. να ποδηλατούν ανάμεσά μας για πολλά-πολλά χρόνια μοιραζόμενοι το ίδιο ποδηλατικό αέρα.