ΚοινωνίαΑρχείο

Καλαμάτα: 26χρονος τραυματίστηκε από τα εκρηκτικά που δοκίμαζε

Ισχυρή έκρηξη αναστάτωσε το βράδυ του Σαββάτου το κέντρο της Καλαμάτας, με θύτη και θύμα ταυτόχρονα, έναν 26χρονο που τραυματίστηκε σοβαρά.

Το περιστατικό συνέβη μέσα στην αποθήκη του διαμερίσματος, που υπάρχουν πληροφορίες ότι λειτουργούσε ως παράνομο εργαστήριο κατασκευής κροτίδων και βεγγαλικών.

Από την ισχυρή έκρηξη αναστατώθηκε όλο το κέντρο της Καλαμάτας και σημειώθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο διαμέρισμα, ενώ εκσφενδονίστηκαν τζάμια σε μεγάλη απόσταση.

Τα ακριβή αίτια της έκρηξης ερευνώνται ακόμη από τους ειδικούς της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ο τραυματίας διακομίστηκε στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται νοσοκομείο “Γιώργος Γεννηματάς”. Στο νοσοκομείο Καλαμάτας μεταφέρθηκε και μία νεαρή Βουλγάρα σε κατάσταση εγκυμοσύνης που ταράχτηκε από τον δυνατό κρότο και το ωστικό κύμα που προκάλεσε ζημιές και στα γειτονικά σπίτια.

Ο 26χρονος είχε συλληφθεί τρεις μήνες πριν για «δοκιμές» εκρηκτικών σε μια παλιά χωματερή μαζί με την 27χρονη φίλη του, έναν 19χρονο και μια 15χρονη!

Ο 26χρονος είχε συλληφθεί στις 5 Φεβρουαρίου, όταν κάτοικοι της περιοχής Γιαννιτσάνικα ειδοποίησαν την Αστυνομία για τρεις ισχυρές εκρήξεις στον παλιό σκουπιδότοπο. Στο αυτοκίνητο που επέβαινε μαζί με την 27χρονη, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα μεταλλικό κύλινδρο για τη ρίψη κροτίδων μεγάλης ισχύος, ενώ στο σπίτι του ζευγαριού -όπου έγινε και η έκρηξη- κατασχέθηκαν ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που πυροδοτούνταν με κινητό το οποίο είχε τροποποιηθεί και ήταν συνδεδεμένο με καλώδια, θειάφι, νιτρικό κάλλιο, κάρβουνο, μαγνήσιο και άλλα υλικά παρασκευής εκρηκτικών βάρους τριών κιλών και 351,2 γραμμαρίων, ένα πιστόλι κρότου με δυο γεμιστήρες και 117 φυσίγγια, 85 φυσίγγια πολεμικού όπλου και πέντε διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, μια διόπτρα πυροβόλου και άλλα αντικείμενα!

Ο 19χρονος, η 27χρονη και η ανήλικη αφέθηκαν ελεύθεροι, όπως και ο 26χρονος με τον περιοριστικό όρο της παρουσίας δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν ήταν προμήθεια εκρηκτικών υλών, κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, κατοχή εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών για την πρόκληση κοινού κινδύνου, κατοχή και χρησιμοποίηση αυτοσχέδιων κροτίδων κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή και κατοχή πυρομαχικών.