ΡεπορτάζΑρχείο

Υδροπλάνα από Άγιο Κοσμά προς Ναύπλιο

Η συγκοινωνιακή σύνδεση του Ναυπλίου με τον Άγιο Κοσμά, όταν υλοποιηθεί αναμένεται να δώσει μια νέα πνοή στην τουριστική ανάπτυξη του Ναυπλίου. Και δεν πρόκειται για μακρινό όνειρο, αφού ήδη εταιρεία που δραστηριοποιείται σε αυτόν τον τομέα, κάνει τους σχεδιασμούς της. Αρκεί να κατασκευαστούν υδατοδρόμια, τόσο στον Άγιο Κοσμά, όσο και στο Ναύπλιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ημερησίας» εξετάζεται από το ΤΑΙΠΕΔ το ενδεχόμενο κατασκευής υδατοδρομίου στην περιοχή του Αγίου Κοσμά που θα συνδέει την Αττική με όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Στο πτητικό έργο του υδατοδρομίου, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων περιοχών και το Ναύπλιο.

Να σημειωθεί ότι όπως αναφέρουν στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει για τις συνέργειες που θα έχουν τα υδροπλάνα με την κρουαζιέρα.
«Η βιομηχανία της κρουαζιέρας παρουσιάζει ισχυρές ανοδικές τάσεις τα τελευταία χρόνια στην αγορά της Ελλάδας. Τα υδροπλάνα θα μπορούν να εξυπηρετούν με περιηγητικές πτήσεις (sightseeing) τους επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων παρέχοντάς τους ένα μοναδικό τρόπο να δουν και να κρατήσουν στη μνήμη τους τα αξιοθέατα του προορισμού τους», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Βέβαια, σύμφωνα πάντα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, μέχρι στιγμής με πρωτοβουλία του ΤΑΙΠΕΔ έχει αδειοδοτηθεί το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας. Στη διαδικασία αδειοδότησης βρίσκονται τα υδατοδρόμια σε Παξούς, Πάτρα, Λαύριο, Αγ. Μαρίνα (Ραφήνα), Ηράκλειο, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη και Βόλο. Για το Ναύπλιο δεν γίνεται λόγος.