ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Κάτι μαγειρεύει ο Τατούλης με τους Κινέζους

Συνεχίζει τις επαφές του με Κινέζους ο Πέτρος Τατούλης με σκοπό την τουριστική προβολή της Πελοποννήσου και τις συνεργασίες σε τομείς όπως τα αγροτικά προϊόντα και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

Αυτή τη φορά ήρθε στην Τρίπολη ο κυβερνήτης της Επαρχίας Κινχάι της Κίνας Χάο Πένγκ, ο οποίος κατά την συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και αντιπεριφερειάρχες παρουσίασε παρουσίασε την Επαρχία του και εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του για συνεργασία επισημαίνοντας παράλληλα το πολιτικό προφίλ και την αναγνωρισιμότητά της στη διεθνή κοινότητα, τη στρατηγική θέση της στο κέντρο της Μεσογείου, καθώς και τη φιλοξενία των Πελοποννησίων πολιτών προς τους Κινέζους.
 

Μάλιστα υπογράφθηκε και σχετική συμφωνία με σκοπό την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Επαρχίας Κινχάι, ώστε να προαχθούν εμπορικές και οικονομικές συνεργασίες στους τομείς της ενέργειας, του πολιτισμού, του τουρισμού και των αγροτικών προϊόντων.
 

Ο κ. Τατούλης αποδέχθηκε τις προτάσεις του Κυβερνήτη να επισκεφθεί την Επαρχία Κινχάι, επικεφαλής υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, να αναπτυχθεί ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας στον τομέα της οικονομίας, ειδικά στα αγροτικά προϊόντα, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τον τουρισμό, και να προγραμματιστούν πολιτιστικές ανταλλαγές, ώστε έρθουν εγγύτερα οι πολίτες των δύο περιοχών.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πρότεινε ακόμη τη διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης αλληλογνωριμίας στην Πελοπόννησο καθώς και την οργάνωση συναντήσεων μεταξύ επιχειρηματιών με στόχο τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών.