ΆρθροΑρχείο

Η Ευρώπη τους δολοφονεί

ΑΛΗΘΕΙΑ, ποιος κατέστρεψε την Λιβύη, ποιος το Αφγανιστάν, την Σομαλία, το Ιράκ, Την Συρία; Ξεχνάτε πως απ αυτές τις χώρες προέρχονται οι περισσότεροι πρόσφυγες; Ποιοι κατέστρεψαν το Κονγκό απ το οποίο προέρχεται το μέταλλο για την κατασκευή των κινητών και των Υπολογιστών σας;

Δεν είναι οι δυτικές Κυβερνήσεις και το ΝΑΤΟ που έτρεξαν στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να εισβάλουν σε χώρες πλούσιες σε πρώτες ύλες και δεν χειροτέρεψαν τις καταστάσεις με αποτέλεσμα να μετατραπούν οι χώρες αυτές σε κόλαση; 

Κι όμως αυτοί δεν είναι οι ίδιοι, που το θέμα των 20.000 και πλέον πνιγμών προσφύγων στην Μεσόγειο, εντελώς υποκριτικά φορτώνουν αποκλειστικά στους δουλεμπόρους; Που διαρρηγνύουν  τα ιμάτιά τους περί δικαιοσύνης μέχρις ότου πετύχουν να ρίξουν τις κυβερνήσεις των χωρών που αντιστέκονται στις πολυεθνικές για να πουλήσουν στην ξεφτίλα τις πρώτες ύλες τους;

ΞΕΧΝΑ κανείς τους δικούς του μετανάστες. Από τότε όμως μέχρι σήμερα τα μεταναστευτικά σχέδια άλλαξαν. Η φτηνή εργασία δεν ενδιαφέρει τόσο ανεπτυγμένες χώρες όπως η Γερμανία και η μετανάστευση πάνω από 32.000 Ελλήνων τον τελευταίο χρόνο προς την χώρα του Σόιμπλε φανερώνει τους απώτερους στόχους της μετανάστευσης. Εκμετάλλευση των πρώτων υλών, μεταξύ αυτών και των ανθρωπίνων γνώσεων (ειδικευμένο προσωπικό) με περαιτέρω αποδυνάμωση της χώρας προέλευσης.

ΑΕΡΑΣ, ενέργεια, νερό, κατοικίες, περνούν στα χέρια των πολυεθνικών μέσω των προγραμμάτων ιδιωτικοποίησης της οικονομίας και με υποσχόμενο στόχο την μείωση του ελλείμματος και το ξεπέρασμα της κρίσης. Αποτέλεσμα: Αύξηση του χρέους! Έχοντας ξεπληρώσει τα κεφάλαια των δανείων περί τις 6 και πλέον φορές, αποσιωπάται πλέον πως πληρώνουμε τους τόκους για την σωτηρία των Τραπεζών και του ΔΝΤ.

Η ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ της πολιτικής ζωής κρέμεται πλέον από ένα λεπτό σκοινί. Όταν οι εταίροι μας το κρίνουν αναγκαίο θα αποφασίσουν το σπάσιμό του και θα οδηγήσουν την χώρα σε τέτοια κατάσταση που θα μας λυπηθεί ακόμα και η Συρία ή οποιαδήποτε χώρα ζει το μαρτύριο ενός εμφυλίου.  Η κατάσταση θα μπορούσε ίσως να αντιμετωπιστεί, αν συνειδητοποιούσαμε πως δεν είμαστε τόπος υποδοχής προσφύγων αλλά πως εμείς οι ίδιοι είμαστε πρόσφυγες απ την ευμάρεια και την ελευθερία.

ΑΥΡΙΟ ξημερώνει ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ και θα μπορούσε να φωνάξει κανείς: ας την μετατρέψουμε σε διαρκείας μέχρι την ανακατανομή του πλούτου, την αυτοδιαχείριση της παραγωγής, την κατάργηση του κράτους,  την επαναφορά της άμεσης δημοκρατίας. Θα μπορούσε ίσως να το φωνάξει αν δεν γυρνούσε πλευρό ονειρευόμενος πως ανήκει σε αυτούς που αποφασίζουν για το μέλλον του. Ονειρευόμενος….

Α, ναι αύριο είναι πρωτομαγιά, τα λούλουδα γιορτάζουν. Τα λούλουδα που ποτίστηκαν με αίμα των αναρχικών Νικόλα  Σάκο  και  ο  Μπαρτολομέο   Βαντσέτι που πρωτοστάτησαν την Πρωτομαγιά των κινητοποιήσεων για να εκτελεστούν  στην  ηλεκτρική  καρέκλα  στις  23  Αυγούστου  1927 για να μπορείς εσύ να απολαμβάνεις τα σουβλάκια σου πρωτομαγιά την Καραθώνα και να αναρωτιέσαι πως είναι άραγε οι σκλάβοι, στάζοντας χοιρινό λίπος στις αλυσίδες σου που σέρνεις στην άμμο για να μην ακούγεται το τρίξιμό τους.

 

Άκης Ντάνος