ΚοινωνίαΑρχείο

Ψήφισμα από τους συνταξιούχους ΟΑΕΕ του Άργους

Γι’ αυτό τον λόγο το Σωματείο συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. του Δήμου Άργους-Μυκηνών εξέδωσε ψήφισμα προαναγγέλοντας κινητοποιήσεις για να προβάλλει τα αιτήματα. 

Συνάδελφοι Συνταξιούχοι,

Οι απαντήσεις του Υπουργού Εργασίας δεν έχουν καμία σχέση με τα αιτήματα που μέχρι σήμερα έχουμε θέσει για λύση, όσον αφορά την αποκατάσταση των απωλειών μας. Ο Υπουργός, το μόνο που υποσχέθηκε, είναι να δοθεί μια σύνταξη σε αυτούς που παίρνουν 700€ και κάτω. Αυτή η θέση της κυβέρνησης διαχωρίζει τους συνταξιούχους τη στιγμή που χρειάζεται να δοθούν τα δώρα κανονικά σε όλους, δίχως περικοπές. Γιατί, όλοι τα έχουν πληρώσει.

Συνάδελφοι Συνταξιούχοι,

Με τις απαντήσεις που μας έδωσε ο Υπουργός, διαπιστώνουμε ότι και αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, κινείται στις ίδιες πολιτικές που υπαγορεύονται από τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πολιτικές που τσάκισαν την ζωή μας, και το πενιχρό εισόδημα μας με αφαίρεση της 13ης και της 14ης Σύνταξης μας, τα χαράτσια του ΛΑΦΚΑ και με περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις μας.

Την ώρα που στη χώρα μας πετσοκόβονται οι συντάξεις, οι δαπάνες στην Υγεία, Παιδεία και Πρόνοια μειώνονται και οι Άνεργοι είναι στο 1.500.000, η χώρα μας, είναι η δεύτερη χώρα μετά τις Η.Π.Α. στους εξοπλισμούς για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, που επεκτείνει την αχτίνα δραστηριότητας του σε ολόκληρο τον πλανήτη, για τα κέρδη των μεγάλων Ιμπεριαλιστικών Κρατών, που θέλουν να εκμεταλλευτούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και να βρουν νέες αγορές. Έτσι δημιουργούνται και τα καραβάνια των μεταναστών.

Διερμηνεύοντας την οργή και αγανάκτηση των συνταξιούχων, θέλουμε τη φιλία και τη συνεργασία με όλους τους λαούς.

Απαιτούμε να σταματήσουν όλες αυτές οι επεμβάσεις, από ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Δ ι ε κ δ ι κ ο ύ μ ε

1. Καμία μείωση των συντάξεων. Όχι σε νέες περικοπές.
2. Επαναφορά 13ης και 14ης Σύνταξης
3. Δωρεάν Δημόσιο Σύστημα Υγείας και φαρμακευτικής περίθαλψης για όλο το λαό. Όχι σε μετατροπή του ΕΟΠΠΥ σε επιχείρηση περικοπής υπηρεσιών υγείας.
4. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη σωτηρία του Ο.Α.Ε.Ε.
5. Καμιά διαγραφή και κατάργηση φαρμάκων από τις λίστες και την αντικατάσταση τους από αμφίβολης ποιότητας γενόσημων φαρμάκων.
6. Να καταργηθεί κάθε είδους πληρωμή των Ασθενών για περίθαλψη στα Εξωτερικά Ιατρεία των Δημόσιων Νοσοκομείων. Καμία συμμετοχή σε Φάρμακα και εξετάσεις.
7. Να δοθούν στον Ο.Α.Ε.Ε. όλα τα χρήματα της διαχρονικής λεηλασίας των αποθεματικών του.
8. Να μην περιέλθουν τα αποθεματικά των Ταμείων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
Με πίστη και αισιοδοξία από τις μεγαλειώδεις Πανελλαδικές Συγκεντρώσεις.

ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ.
ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ.