ΡεπορτάζΑρχείο

Εισαγγελέας για το ριάλιτι της Κάντιας

Έκανε πρεμιέρα πριν δύο εβδομάδες κι έκτοτε έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης και αρνητικής κριτικής. Το νέο ριάλιτι σχέσεων του Ant1 έχει βάλει σε μπελάδες τους ιθύνοντες του καναλιού, καθώς οι τελευταίοι βρέθηκαν στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ενώ την ερχόμενη Τρίτη 22 Μαΐου «θα λογοδοτήσουν» στο ΕΣΡ. 

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας με διπλή κατεύθυνση, καθώς αναζητά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων του καναλιού αλλά και των αρμόδιων στελεχών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που έχουν την αρμοδιότητα για την επίβλεψη τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, που θα διενεργήσει την έρευνα, έχει εντολή να εξακριβώσει αν από την πλευρά των υπευθύνων του Ant1 έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί ασέμνων. Παράλληλα ωστόσο θα πρέπει να ελέγξει και αν στην υπόθεση του επίμαχου παιχνιδιού προκύπτουν στοιχεία σε βάρος των αρμοδίων του ΕΣΡ για το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης παρενέβη και ζήτησε ακρόαση από στελέχη του σταθμού, λαμβάνοντας υπ’ όψιν του σωρεία καταγγελιών σχετικά με την ποιότητα του προγράμματος. Το Αντ1 θα πρέπει να πείσει το ΕΣΡ ότι τηρείται η απαιτούμενη ποιότητα, αλλά και η κατάλληλη σήμανση και ώρα προβολής του συγκεκριμένου προγράμματος, πράγμα δύσκολο καθώς βγαίνει στον αέρα στις 21.00. Το κανάλι ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπο με ενδεχόμενο πρόστιμο, αλλαγή σήμανσης και ώρας μετάδοσης.