ΠολιτισμόςΑρχείο

Οι Άγγλοι ψηφίζουν Ναύπλιο ως την πιο όμορφη πόλη της Ελλάδας

Το Ναύπλιο είναι η ομορφότερη πόλη της Ελλάδας σύμφωνα με το δημοφιλές ταξιδιωτικό website theculturetrip.com. Ο ιστότοπος με τους περίπου 2 εκατομμύρια επισκέπτες το μήνα σχολιάζει για την Ελλάδα: «Μια χώρα απίστευτης φυσικής ομορφιάς, συναρπαστικής ιστορίας και πολύχρωμου φολκλόρ, η Ελλάδα έχει αναμφισβήτητα κάτι για τον καθένα. Από γραφικές παραθαλάσσιες πόλεις μέχρι ορεινά χωριουδάκια και πολυπολιτισμικές μακεδονικές πόλεις». 

Το πολυβραβευμένο σε Αμερική και Ηνωμένο Βασίλειο ταξιδιωτικό site “βραβεύει” το Ναύπλιο ως την πιο όμορφη πόλη της Ελλάδας.

Στο άρθρο που δημοσιεύει το συνεργαζόμενο με τους New York Times και βραβευμένο από τον Guardian και τους Times του Λονδίνου website, το Ναύπλιο φιγουράρει στην κορυφή της λίστας με τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας.

Όπως τονίζεται στο σχετικό άρθρο:

«Λίγες πόλεις αντανακλούν την πλούσια και διαφορετική ιστορία της Ελλάδας όπως το Ναύπλιο, ένας από τους πιο κομψούς και ρομαντικούς προορισμούς. Βρίσκεται στην καρδιά της ιστορικής Αργολίδος, περιοχής στην Πελοπόννησο. Το Ναύπλιο έχει βαθιές πολιτιστικές ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα και στη Ενετοκρατία του 15ου και του 17ου αιώνα. Ακμασε στις αρχές του 1800 ως πρώτη πρωτεύουσα του νέου ελληνικού κράτους. Η πόλη μπορεί να υπερηφανεύεται για υπέροχα νεοκλασικά αρχοντικά, όμορφη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική και γραφικά σοκάκια. Το τοπίο της το συνθέτουν δύο Βενετσιάνικα κάστρα, το Παλαμήδι και η Ακροναυπλία, χτισμένα σε δύο διαδοχικούς λόφους. Κάτι που δεν πρέπει να χάσετε είναι το φρούριο Μπούρτζι στον Αργολικό κόλπο. Για να φτάσετε εκεί αρκεί μια σύντομη βόλτα με το καραβάκι. Προσφέρει μοναδική θέα στο Ναύπλιο και ένα ιδανικό σκηνικό για ρομαντικές αποδράσεις».

Οι υπόλοιπες Ελληνικές πολεις που περιλαμβάνονται στην λίστα είναι η Πάργα, η Καλαμπάκα, η Καστοριά, το Καρπενήσι, το Μέτσοβο, η Βέροια, η Ξάνθη, το Γαλαξίδι και ο Άγιος Νικόλαος στην Κρήτη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ THECULTURETRIP.COM