ΑθλητισμόςΑρχείο

Θα παλέψει για μία θέση στην Α2 ο Ναυτικός Όμιλος Ναυπλίου

Ως δώρο για τα 65α γενέθλια (10 Μαίου 1950) του Ναυτικού Ομίλου Ναυπλίου έφεραν μαζί τους από την Πάτρα οι παίκτες του, την πρόκριση στους 15 των πλέι οφ της Β’ φάσης καθώς έπεσε προχθές 10 Μαΐου 2015 η αυλαία των αγώνων του Β’ γύρου της Προκριματικής φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Β’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών και οριστικοποιήθηκαν οι 15 ομάδες που προκρίνονται και που θα συμμετάσχουν σε ομίλους για την άνοδό τους στην Α2.

Η ομάδα του Ναυπλίου τα κατάφερε παρόλο ότι αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες και ιδιαιτέρως αντίξοες συνθήκες όσον αφορά την προετοιμασία της -μια που για 5η χρονιά το κολυμβητήριο της πόλης παρέμεινε κλειστό τους περισσότερους μήνες του χρόνου- και οι αθλητές αναγκάστηκαν να προπονούνται εκτός Ναυπλίου, θυσιάζοντας προσωπικό χρόνο και με οικονομικό κόστος τόσο για τους ίδιους όσο και για το σωματείο. 

Οι 15 ομάδες των πλέι οφ της Β’ φάσης σχηματίζουν τρεις ομίλους των πέντε. Οι δύο πρώτες από κάθε όμιλο θα προκριθούν στο final six (Τελική φάση). Εκεί σχηματίζεται ένας όμιλος ανόδου των έξι και οι τέσσερις πρώτες ανεβαίνουν στην Α2.

Να σημειώσουμε πως δύο ομάδες αποβλήθηκαν ήδη από τη συνέχεια του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής Ανδρών και υποβιβάζονται στη Γ’ Εθνική επειδή δεν αγωνίστηκαν σε κανένα παιχνίδι του Β’ γύρου. Πρόκειται για τον Ναυσίθοο από τον Β’ Όμιλο Θεσσαλονίκης του Β’ γύρου και τον ΝΟ Αργοστολίου από τον Όμιλο Πάτρας του Β’ γύρου.

Οι 15 ομάδες που προκρίνονται στα πλέι οφ της Β’ φάσης είναι οι: ΓΣ Περιστερίου, ΑΟ Καστέλλας, ΝΟ Αγ. Νικολάου, Απόλλων Σμύρνης, Νηρέας Χαλανδρίου, ΚΟ Ποσειδών Ιλισίων, Ηρακλής, ΝΟ Λάρισας, Πανσερραϊκός, ΑΣ Απόλλο, ΧΑΝΘ, ΟΕΑΝΑΒ, ΝΟ Καλαμάτας, Νηρέας Πατρών, ΝΟ Ναυπλίου.

H Β’ φάση και για τα πλέι οφ και για τα πλέι άουτ θα γίινει 10-12 Ιουλίου. Η κλήρωση της Β’ φάσης και για τα πλέι οφ και για τα πλέι άουτ θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου (13.00) στα γραφεία της ΚΟΕ.