ΠολιτικήΑρχείο

Διαβεβαίωση Μπαλτά σε Ανδριανό για την ΣΕΚ Επιδαύρου

Ανησυχία έχει προκληθεί σε όλες τις περιοχές που φιλοξενούν Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και η Επίδαυρος, λόγω της πρόθεσης της κυβέρνησης να καταργηθούν όλες οι ΣΕΚ, όπως ανακοινώθηκε σε πρόσφατη συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ.

Σε συνάντηση που είχε ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός με τον Υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά έλαβε την διαβεβαίωση ότι η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιδαύρου θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά ως δομή κατάρτισης ενηλίκων, χωρίς ακόμα πάντως να έχει διευκρινιστεί πως θα ονομαστούν και τι χαρακτήρα θα έχουν οι δομές που θα πάρουν τη θέση των ΣΕΚ. 

Ο Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόπλουθη δήλωση για το θέμα:

«Ύστερα από πρόσφατη συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ, ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων η πρόθεση να καταργηθούν οι Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ). Με δεδομένο ότι στον Άγιο Δημήτριο Αργολίδας τα τελευταία χρόνια και ύστερα από εντατική προσπάθεια ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας ιδρύθηκε και λειτουργεί με πλήρη επιτυχία και με περίπου 100 σπουδαστές φέτος ΣΕΚ στα αντικείμενα της μελισσοκομίας, της γαλακτοκομίας, της δενδροκομίας και του λιθοξόου, δημιουργήθηκε εύλογη ανησυχία για το μέλλον της Σχολής. Σε συνάντηση που είχα  με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μπαλτά έλαβα την διαβεβαίωσή του ότι η Σχολή θα συνεχίσει να λειτουργεί ως δομή κατάρτισης ενηλίκων».