ΠολιτισμόςΑρχείο

Τρισδιάστατο γλυπτό του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας βραβεύτηκε σε διαγωνισμό για την Κύπρο

H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Σπίτι της Κύπρου – Μορφωτικό γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα (σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος συνδιοργάνωσαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και Διαγωνισμό με θέμα:

Κύπρος: 1974-2014, 40 χρόνια
Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ…

Ο διαγωνισμός απευθύνθηκε σε μαθητές δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών  υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 420 σχολεία, 20000 μαθητές με 3000 έργα. Το τρισδιάστατο γλυπτό του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας εντυπωσίασε και κέρδισε το 2ο Βραβείο στην κατηγορία του.

Το Μουσικό σχολείο Αργολίδας απέσπασε το 2ο Βραβείο στην κατηγορία τρισδιάστατες κατασκευές και βραβεύτηκε στο Υπουργείο Παιδείας παρουσία του Υπουργού Παιδείας Αριστείδου Μπαλτά και του Πρεσβευτή της Κύπρου στην Ελλάδα.

Οκτώ μαθήτριες από τη Β’ Γυμνασίου με την καθοδήγηση της καθηγήτριας των εικαστικών του σχολείου Ασπασίας Μακρή δημιούργησαν μια τρισδιάστατη κατασκευή με ανακυκλώσιμα υλικά και απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές.

Το γλυπτό θα ταξιδέψει τις επόμενες μέρες στην Κύπρο όπου θα παραδοθεί στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.