ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Με ευρεία αποδοχή η εκδήλωση της ΑΥΡΑ για τα απορρίμματα

Την Τετάρτη 13 Μάη στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου πραγματοποιήθηκε από την ΑΥ.Ρ.Α. με ιδιαίτερη επιτυχία η εκδήλωση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης με αντικείμενο την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων και την αναζήτηση βιώσιμης λύσης  του σύνθετου αυτού προβλήματος.

Την παρουσίαση του θέματος επιμελήθηκε ο κ. Τάσος Κεφαλάς, μέλος της ΠΡΩ.ΣΥΝ.ΑΤ (πρωτοβουλία συνεργασίας για τα απορρίμματα), με  πλούσια εμπειρία τόσο στην καταγραφή και ανάδειξη του προβλήματος όσο και τον σχεδιασμό προτάσεων για την οριστική αντιμετώπιση της λαίλαπας των σκουπιδιών.

Στην ομιλία του κατέδειξε με τεκμηριωμένα και αδιάσειστα  στοιχεία τον ανεπαρκή και αδιέξοδο τρόπο προσέγγισης του προβλήματος, τόσο σε επίπεδο Εθνικό και Περιφερειακό (σύμβαση με ΤΕΡΝΑ), όσο και σε Δημοτικό (προγραμματική σύμβαση Δήμου Ναυπλιέων & Άργους – Μυκηνών για τα απορρίμματα) και παράλληλα πρότεινε ένα εφαρμόσιμο, οικονομικό και αποτελεσματικό μοντέλο που θα οδηγήσει στη μόνιμη επίλυση του ζητήματος.

Μετά την θερμή αποδοχή  που έτυχε το όλο εγχείρημα, η ΑΥ.Ρ.Α. δεσμεύεται να συνεχίσει  στον ίδιο δρόμο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών κινητοποιώντας παράλληλα τους καθ’ ύλην αρμόδιους να υιοθετήσουν ανάλογη τακτική και πρακτική. 

Η εκδήλωση συνεχίστηκε σε πολύ θετικό κλίμα με τους παριστάμενους να τοποθετούνται με προτάσεις, να διατυπώνουν ερωτήματα, να επισημαίνουν τις ολιγωρίες και τα λάθη των ιθυνόντων και να συμμετέχουν  ενεργά στην πορεία της συζήτησης. Κοινή συνισταμένη όλων των τοποθετήσεων ήταν η αναγκαιότητα συλλογικής δράσης των φορέων και των πολιτών -πέρα από κομματικές/παραταξιακές αγκιστρώσεις- για την υλοποίηση ενός σχεδίου εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων προκειμένου να ζήσουμε και να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα καθαρό και πολιτισμένο περιβάλλον.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος, ο δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Κωστούρος , ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γαβρήλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων κ. Γραμματικόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Άργους – Μυκηνών κ. Νικητόπουλος, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων και οικολογικών οργανώσεων από το Κρανίδι και την Ερμιόνη, ενώ μήνυμα απέστειλαν οι βουλευτές Αργολίδας κ.κ. Κοδέλας και Ανδριανός, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Χειβιδόπουλος.