ΚοινωνίαΑρχείο

Ξεκινάει η ψηφιακή εφαρμογή για τα πιστοποιητικά Ορθής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων

Με έγγραφο που αναρτήθηκε στις 30 Απριλίου στο διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Υ.Π.Α.Π.Ε., ανακοινώθηκε ότι ξεκινάει η λειτουργία της ψηφιακής εφαρμογής για τις εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού Ορθής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων.

Επιπλέον δίδονται οι απαραίτητες πληροφορίες στους Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων και τα Κέντρα Εξετάσεων χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από μέρους τους ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία χορήγησης μετά από εξετάσεις των πιστοποιητικών γνώσεων ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων.

Μετά την επιτυχή εξέτασή τους, οι αγρότες θα λάβουν την απαραίτητη πιστοποίηση των γνώσεών τους στην ορθολογική χρήση των φαρμάκων και θα μπορούν να προμηθεύονται γεωργικά φάρμακα.

Μετά την έγκριση της αναγγελίας έναρξης τους από το ΥΠΑΠΕ ο υπεύθυνος κάθε φορέα ή παραρτήματος του, ενημερώνει τη ψηφιακή υπηρεσία για τη διενέργεια των εξετάσεων χορήγησης πιστοποιητικού, καταχωρώντας, την επιθυμητή ημερομηνία και ώρα εξέτασης και το αντίστοιχο προβλεπόμενο παράβολο.

Η ψηφιακή εφαρμογή είναι αναρτημένη στις ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του Υπουργείου με την ονομασία “Διενέργεια Εξετάσεων Χορήγησης Πιστοποιητικού Γνώσεων ΟΧΓΦ (Ορθής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων)”. 

Αναζητήστε πληροφορίες για τους εγκεκριμένους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στην ιστοσελίδα του Υ.Π.Α.Π.Ε. πατώντας εδώ.

Να σημειώσουμε πως επειδή το ύψος του παραβόλου μέχρι τις 31-08-2015 είναι 25€ και στη συνέχεια από 1 Σεπτεμβρίου και μετά γίνεται 50€, είναι σκόπιμο όσοι υποχρεούνται να αποκτήσουν πιστοποιητικό ΟΧΓΦ να προγραμματίσουν σύντομα τις εξετάσεις τους με το δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα επιλογής τους ώστε να εξασφαλίσουν τη χαμηλότερη τιμή του παραβόλου. Επιπλέον επειδή ο αριθμός των υπόχρεων για πιστοποίηση στην περιοχή μας είναι πολύ μεγάλος, είναι αναγκαία η ομαλή ροή προσέλευσης στην εκπαίδευση και στις εξετάσεις, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός στις καταληκτικές ημερομηνίες, είτε της αλλαγής του ύψους του παραβόλου είτε της ημερομηνίας μετά την οποία οι παραγωγοί δεν θα μπορούν να προμηθευθούν γεωργικά φάρμακα χωρίς το πιστοποιητικό.