ΠολιτισμόςΑρχείο

Το «Κίτρινο Σκυλί» του Μισέλ Φάις στο Ναύπλιο

Στα πλαίσια του μαθήματος «Θεατρική Παραγωγή», η ομάδα Piñata που αποτελείται από φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών παρουσιάζει το έργο του Μισέλ Φάις «Το Κίτρινο Σκυλί».

Παραστάσεις:

Σαββατοκύριακο 23 & 24 και 30 & 31 Μαΐου, 22.30 στο Ουρανοκατέβατο, Όθωνος 7, Παλαιά Πόλη, Ναύπλιο

Είσοδος με κρατήσεις λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Τηλ. κρατήσεων: 6976468761

Συντελεστές:

Παίζουν: Φανή Λύκου, Δέσποινα Χαλκορόκα
Φωνή: Μάρα Καλαντζή
Σκηνοθεσία/ Επικοινωνία: Πέννυ Γκούζου
Σκηνικά-κοστούμια: Ελεωνόρα Κατσού
Σχεδιασμός Φωτισμού: Μπιάνκα Σαμαρά
Δημιουργικό: Johnny Negri
Επιμέλεια ήχου: Noemie Baron
Βοηθός φωτισμού: Flore Leclerq

Υπόθεση:

Μέσα από έναν επίμονο και μακρύ μονόλογο, γραμμένο «εν θερμώ», γνωρίζουμε τη Ρούσκα Ρούσεβα, μια μετανάστρια από τη Βουλγαρία, καταδικασμένη να καθαρίζει «τα κάτω άκρα» μιας πόλης εχθρικής, χωρίς την παραμικρή βοήθεια, βουτηγμένη στο κενό. Ο συγγραφέας με αφορμή τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι κατά της Βουλγάρας καθαρίστριας, Κωνσταντίνας Κούνεβα, προτρέπει αναγνώστες και θεατές να στρέψουν το βλέμμα σε εκείνους τους ανθρώπους που επιλέγουμε να μην δούμε, εκτός αν κάποιος τους κάψει με βιτριόλι.

«Μετανάστες, άστεγοι, σαλοί, πρεζόνια, διεστραμμένοι, εγκληματίες. Τα παιδιά του Καιάδα είναι παιδιά μας. Αυτή είναι η κρυφή μας δύναμη. Δικά μας παιδιά. Ο μυστικός όρκος των καθαριστριών.

[…] Με ποιόν μιλάμε όταν μιλάμε με τον εαυτό μας για τον εαυτό μας;»

Λόγια της ηρωίδας, Ρούσκα Ρούσεβα, στο έργο του Μισέλ Φάις,”Το Κίτρινο Σκυλί”.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Λίγα λόγια για την ομάδα:

Η Θεατρική Ομάδα Piñata συγκροτήθηκε από φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου το 2013. Αρχικά, η συνεργασία μεταξύ των μελών της περιοριζόταν σε θεατρικά δρώμενα στα πλαίσια μαθημάτων της σχολής. Πρώτη της ολοκληρωμένη εργασία αποτελεί το θεατρικό έργο του Μισέλ Φάις, Το Κίτρινο Σκυλί.