ΠολιτισμόςΑρχείο

Τα τοπία της Αργολίδας μέσα απο τη εικαστική ματιά των Άρη Μερτιλή και Κωνσταντίνου Νταούλα

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή παρουσιάζει την εικαστική έκθεση των καλλιτεχνών Άρη Μερτίλη και Κωνσταντίνου Νταούλα με τίτλο «ΤΟΠΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ» από τις 3 έως τις 16 Ιουνίου 2015.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 19:30 στο χώρο του Ιδρύματος στην Κηφισιά. Τη βραδιά των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί σιωπηρή δημοπρασία.

Έκθεση “Τοπία Αργολίδος” (Άρης Μερτίλης, Κων/νος Νταούλας)
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κηφισιά
Διάρκεια έκθεσης: 3-16 Ιουνίου 2015
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη & Πέμπτη 11:00-19:00 και Σάββατο 11:00-15:00
Είσοδος ελεύθερη

Οι δύο ζωγράφοι αποφασίζουν μαζί να επιστρέψουν στο ελληνικό τοπίο και στο φως του και να δοκιμάσουν εκ νέου τη σχέση της τέχνης τους με το τοπίο και την ομορφιά του, αξία περιφρονημένη στις μέρες μας. Ως ζωγράφοι απευθύνονται στο βλέμμα, θέλοντας να μας κάνουν κοινωνούς στην αιωνιότητα της παρουσίας του τοπίου και του αδιατάρακτου παρόντος του, αδιάφορου στην επικαιρότητα και τις κοσμικές μας αξίες.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί υπέρ των σκοπών του φιλανθρωπικού σωματείου ΜDA ΕΛΛΑΣ.

Οι καλλιτέχνες

Άρης Μερτίλης:

Σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. με καθηγητή τον Δ. Μυταρά και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. στη Χάγη της Ολλανδίας. Έχει εκθέσει ζωγραφική του στην Αθήνα και σ’ όλη την Ελλάδα, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές μεταξύ των οποίων η συλλογή Φέλιου και η συλλογή του Μουσείου Φρυσίρα.

Κωνσταντίνος Νταούλας: 

Σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. με καθηγητή τον Δ. Μυταρά, και στην ENSBA (Παρίσι) με καθηγητή τον l. Kremonini ως υπότροφος του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. Έκανε σπουδές Γλυπτικής με τον καθηγητή Γ. Λάππα και μεταπτυχιακές σπουδές στην Αρχιτεκτονική σχολή του Ε.Μ.Π., όπου είναι υποψήφιος Διδάκτωρ. Έχει εκθέσει ζωγραφική του στην Αθήνα και έργα του βρίσκονται σε Ιδιωτικές συλλογές μεταξύ των οποίων η συλλογή του Μουσείου Φρυσίρα.