ΠολιτισμόςΑρχείο

Το Ναύπλιο μέσα από τη ματιά του εξυπνότερου Έλληνα (Βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ομιλία του Νίκου Λυγερού με θέμα: «Το Ναύπλιο ως πολιτισμική κληρονομιά» που οργάνωσε το Παράρτημα Ναυπλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού. Ο Ν. Λυγερός είναι γνωστός ως ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη IQ και ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Η ομιλία έλαβε χώρα στην Αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, στο Ναύπλιο την Κυριακή 20 Μαρτίου. Πλήθος κόσμου κατέκλισε το χώρο, η αίθουσα ήταν γεμάτη και αρκετοί ήταν οι όρθιοι αλλά και οι ευρισκόμενοι έξω από το κτίριο. Την διάλεξη παρακολούθησαν επίσης  ο Μητροπολίτης Αργολίδας  κ. Νεκτάριος, ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, ο βουλευτής κ. Ανδριανός Ιωάννης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού από την Αθήνα, Πρόεδροι Τοπικών Ενώσεων και φορέων.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Νίκος Λυγερός καταχειροκροτήθηκε από το ακροατήριο, λέγοντας «Θα σας πω κάτι και πιστεύω να μην με παρεξηγήσετε, είναι κρίμα που δεν είμαι από το Ναύπλιο».

Ο ομιλητής, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη σημασία της θάλασσας, αναφερόμενος και στο θέμα του πάρκινγκ με την χαρακτηριστική ατάκα, πως «οι της ξηράς βλέπουν το λιμάνι ως χώρο για πάρκινγκ», μη αντιλαμβανόμενοι την πραγματική αξία του χώρου.  

Το βίντεο με την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία Λυγερού: