ΟικονομίαΑρχείο

Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός η Πελοπόννησος

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Ημέρες Γαστρονομίας, με τιμώμενο Γαστρονομικό Προορισμό την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο οποίο συμμετείχαν με τα προϊόντα τους παραγωγοί απ’ όλη την Πελοπόννησο, πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις που περιλάμβαναν ενημερωτικές ημερίδες, εργαστήρια μαγειρικής για μικρούς και μεγάλους, προβολή ντοκιμαντέρ και ταινιών και παρουσίαση του πολιτισμικού προϊόντος από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου.  

«Είμαστε παρόντες και στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις. Κανένας δεν θα μας σώσει, είτε επιτευχθεί συμφωνία, είτε υπάρξει οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη. Χρειάζεται σχέδιο και πολύ δουλειά και η ευθύνη των πολιτικών είναι να πραγματώσουν το όραμα των πολιτών» ήταν το μήνυμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στο «Συνέδριο Γαστρονομικού Πολιτισμού και Τουρισμού: Μυθική Πελοπόννησος – Γεύσεις με Ιστορία» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ημέρες Γαστρονομίας, που είχε τιμώμενη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και πραγματοποιήθηκε από τις 22 μέχρι τις 24 Μαΐου 2015.

Η γαστρονομία της Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, διακρίνεται για τα εξαιρετικά και υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα της Πελοποννησιακής γης, και αντικατοπτρίζει απόλυτα την πολιτισμική και κοινωνιολογική εξέλιξή της στο διάβα της ιστορίας.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε επίσης ότι η Πελοποννησιακή κουζίνα συνιστά το «μεγάλο όπλο» για τη διαρκή προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας των Πελοποννησιακών προϊόντων και τόνισε ότι «όταν ξεκινήσαμε το 2011 η Πελοπόννησος ήταν αδύναμη στην προώθηση των αγροτικών της προϊόντων, ενώ τώρα έχουμε καθιερώσει τη διακριτή ταυτότητά μας στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με βασικό γνώμονα την υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας».

Δείτε το σχετικό βίντεο με στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις: