ΠολιτικήΑρχείο

Εμπλοκή με την ΣΕΚ Επιδαύρου;

Παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε δώσει ο ίδιος ο υπουργός παιδείας ότι η ΣΕΚ Επιδαύρου θα συνεχίσει να λειτουργεί ως δομή εκπαίδευσης ενηλίκων, ο Γιάννης Ανδριανός απευθύνεται και πάλι στον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά για το ίδιο θέμα, αυτή τη φορά με επίσημη ερωτησή στη βουλή.

Και βέβαια αυτό μας κάνει να αναρρωτιόμαστε αν πρόκειται απλά για μία κίνηση εντυπώσεων, ή όντως έχει προκύψει εμπλοκή με το θέμα, και η μοναδική πανελλαδικά στο είδος της σχολή όντως κινδυνεύει να καταργηθεί εν τη γενέσει της. 

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Πληροφορήθηκα από τον Δήμαρχο Επιδαύρου την εκ νέου διατύπωση της πρόθεσης από πλευράς του Υπουργείου να καταργηθεί η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης η οποία λειτουργεί ύστερα από έντονες σχετικές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια στον Άγιο Δημήτριο Αργολίδας με πλήρη επιτυχία και με περίπου 100 σπουδαστές φέτος στα αντικείμενα της μελισσοκομίας, της γαλακτοκομίας, της δενδροκομίας και του λιθοξόου.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε αντίθεση με την προσωπική διαβεβαίωση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνάντηση που είχαμε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, ότι η σχολή θα συνεχίσει να λειτουργεί, διαβεβαίωση που έδωσε αφού πρώτα ενημερώθηκε ότι η σχολή είναι απογευματινή και αφορά επαγγελματική κατάρτιση ενηλίκων.

Επισημαίνεται ότι η αρχική φήμη περί κατάργησης της Σχολής ξεκίνησε ύστερα από συνάντηση του Υπουργού με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ, η οποία και ζήτησε, για τους δικούς της λόγους, την κατάργηση όλων των ΣΕΚ όπως μάλιστα αυτό αναφέρεται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΟΛΜΕ.

Με τα δεδομένα αυτά, τυχόν απόφαση κατάργησης της Σχολής θα έχει ληφθεί παρά την προσωπική διαβεβαίωση του Υπουργού, χωρίς καμία απολύτως διαβούλευση, χωρίς να ληφθούν υπόψη τα θετικά αποτελέσματα της λειτουργίας της Σχολής στην επαγγελματική κατάρτιση και στην τοπική οικονομία, και αποκλειστικά καθ’ υπόδειξη της ηγεσίας της ΟΛΜΕ για ένα θέμα που αφορά τη διά βίου μάθηση.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις του Υπουργείου σχετικά με την συνέχιση ή μη της λειτουργίας της ΣΕΚ Αγίου Δημητρίου Αργολίδας δεδομένης της σημαντικής προσφοράς της στην επαγγελματική κατάρτιση ενηλίκων της περιοχής και ευρύτερα στην τοπική οικονομία».