ΨυχαγωγίαΑρχείο

Μία γλυκιά διασκευή του Σουγιούλ από την Μικαέλα

Ένα όμορφο κορίτσι γεννιέται και αρχίζει να μεγαλώνει στην Αθήνα. Οι καλλίφωνοι γονείς της προσέχουν πως η χαριτωμένη μικρούλα τους, έχει διάχυτες τις καλλιτεχνικές της τάσεις. Εκείνη αμέριμνη κι ανέμελη τους ακολουθεί στις παραστάσεις και στις συναυλίες που την πηγαίνουν και στη συνέχεια τα μεταφέρει με το δικό της τρόπο στα φιλικά της πρόσωπα. Ο καιρός περνά κι εκείνη γίνεται πόλος έλξης στις παραστάσεις των σχολείων της, ενώ πρωτοστατεί με τη γλυκιά φωνή της στις μουσικές παρέες της και σε κάθε είδους εκδηλώσεις.

Όταν τα πράγματα σοβαρεύουν, αποφασίζουν από κοινού με τους γονείς της, να σπουδάσει υποκριτική στην Ανωτέρα Δραματική σχολή «Ίασμος», με καθηγητές τους εξαίρετους Βασίλη Διαμαντόπουλο, Πέμυ Ζούνη, Αλέκο Αλεξανδράκη, Θέμιδα Μπαζάκα, Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο και πολλούς άλλους. Ανήσυχη γαρ, θα κάνει παράλληλα και σεμινάρια φωνητικής τοποθέτησης, θεωρίας και αρμονίας στο πρότυπο ωδείο 5/4 με καθηγητή τον καθιερωμένο Γιάννη Σκουλά, όπου ενθουσιάζει τους πάντες από την πρώτη στιγμή. Ταυτόχρονα κι οι καθηγητές της από τη δραματική σχολή την παροτρύνουν διαρκώς να γίνει τραγουδίστρια.

Η μεγάλη απόφαση δεν αργεί κι επιτέλους το τραγούδι την κερδίζει ολοκληρωτικά. Αρχίζει να ασχολείται πια επαγγελματικά με το τραγούδι κάνοντας το ντεμπούτο της στο πλευρό του πολύ καλού σολίστ Κώστα Παπαδόπουλου. Έτσι ο θεατρικός χώρος έχασε τα τελευταία 7 χρόνια μια καλή ηθοποιό, όμως ο τραγουδιστικός κέρδισε μια εξαίρετη τραγουδίστρια. Έτσι την είδαμε να συνεργάζεται μονάχα με αξιόλογους καλλιτέχνες όπως είναι ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Δημήτρης Σταρόβας, η Ευρυδίκη, Ελένη Πέτα, ο Μπάμπης Στόκας, ο Γιάννης Βαρδής, ο Αντώνης Γούναρης, οι Domenica, ο Αντώνης Τουρκογιώργης και ο αξέχαστος Σάκης Μπουλάς.

Λίγο πριν την εκπνοή του 2014, η πρώτη δισκογραφική δουλειά της Μικαέλας είναι γεγονός! Μας συστήνει τη φωνή της μέσα από ένα άλμπουμ 12 πολύ σπουδαίων τραγουδιών που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο παρελθόν αποδοσμένα από αξεπέραστες φωνές, που όμως όπως θα διαπιστώσετε ακούγοντάς την δεν έχει να ζηλέψει το παραμικρό από τους προκατόχους τους. Τίτλος της “Αγαπώ να Θυμάμαι” με τα πιο αγαπημένα τραγούδια των μεγάλων, αξέχαστων και αξεπέραστων δημιουργών όπως οι Αττίκ, Γιαννίδης, Καλδάρας, Μουζάκης, Σακελάριος, Σουγιούλ, Τραιφόρος, Χατζιδάκις κ.ά.! Η δουλειά κυκλοφορεί από την Polymusic και έτσι αρχίζει η ουσιαστική καριέρα κατά την γνώμη πολλών, μιας μεγάλης τραγουδίστριας… Αυτές τις μέρες οπτικοποιήθηκε με ευρηματικό τρόπο, το τραγούδι «Ας Ερχόσουν για λίγο», σε σκηνοθεσία του Περικλή Μαθιέλλη!