ΚοινωνίαΑρχείο

Δεύτερη ευκαιρία από το Εσπερινό Λύκειο Ναυπλίου

Το Εσπερινό  Γενικό Λύκειο Ναυπλίου απευθύνεται σε εργαζόμενους και άνεργους μαθητές οι οποίοι επιθυμούν να ολοκληρώσουν τις σχολικές τους σπουδές, παρέχοντας τους μια δεύτερη ευκαιρία να αποφύγουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και να εξελιχθούν πνευματικά, κοινωνικά και επαγγελματικά. Σύμφωνα με τον Ν. 4186/2013, αρ. 45, παρ. 7, «Στα Εσπερινά Σχολεία δύνανται να εγγράφονται ενήλικες, χωρίς βεβαίωση εργασίας ή ανεργίας, καθώς και ανήλικοι οι οποίοι απασχολούνται σε οικογενειακή επιχείρηση με υπεύθυνη δήλωση των γονέων ή κηδεμόνων τους».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ:
Η φοίτηση στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο διαρκεί 4 έτη (τάξεις Α-Β-Γ-Δ). Τα Απολυτήρια Εσπερινού  Γενικού Λυκείου είναι ισότιμα με τα αντίστοιχα των Ημερησίων Σχολείων (Δημοσίων και Ιδιωτικών).

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:
Οι εξετάσεις είναι ενδοσχολικές σε όλες τις τάξεις του Λυκείου. Επί πλέον, στην Δ Λυκείου οι μαθητές που επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν προαιρετικά στις πανελλήνιες εξετάσεις των Εσπερινών Γενικών Λυκείων. Σε αυτήν την περίπτωση η εισαγωγή σε ΑΕΙ & ΤΕΙ γίνεται σε ειδικό ποσοστό θέσεων  οι οποίες αντιστοιχούν στα Εσπερινά Γενικά Λύκεια. Όσοι μαθητές του Εσπερινού Λυκείου μας αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε πανελλήνιες εξετάσεις, σημείωσαν αξιόλογες επιτυχίες σε ΑΕΙ & ΤΕΙ.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
Εγγραφές γίνονται από 15  ως 30 Ιουνίου 2015 και από 1  έως 15 Σεπτεμβρίου 2015.

Για την εγγραφή απαιτείται η προσκόμιση του τίτλου σπουδών και η αστυνομική ταυτότητα.

Τα έξοδα μετακίνησης των μαθητών καλύπτονται είτε με δελτίο από το ΚΤΕΛ Αργολίδας είτε με αποζημίωση από την Περιφέρεια Αργολίδας όταν η μετακίνηση γίνεται με δικά τους αυτοκίνητα.

Τηλ. Επικοινωνίας: 27520 26900 / 27520 27193