ΑθλητισμόςΑρχείο

Η Σπάρτη στην Γ’ Εθνική με παλικαρίσια νίκη

Η Α.Ε. Σπάρτης είναι τελικά η ομάδα που πήρε το εισητήριο για την Γ’ Εθνική, καθώς νίκησε με σκορ 3-2 την Κυπαρισσία στο μπαράζ ανόδου που διεξήχθη σήμερα Κυριακή 14/6.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο 0-0 και σε καμία περίπτωση δεν προμήνυε αυτό που θα επακολουθούσε στο δεύτερο. Η Κυπαρισσία κατάφερε μέσα σε δύο λεπτά (54′, 56′) να πετύχει δύο γκολ με τους Παναγόπουλο και  Κόλλια, αλλά δεν πρόλαβε να το χαρεί αφού ο Αναστασάκος δύο λεπτά αργότερα μείωσε σε 2-1 για την Σπάρτη.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ο Ηλίας Αναστασάκος που πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του και την οδήγησε στην Γ Εθνική.

Η συνέχεια ήταν συγκλονιστική με τους Σπαρτιάτες να μάχονται σαν Σπαρτιάτες και να δικαιώνονται. Ένα γκολ του Γκολέμη στο 85′ και ένα του Αναστασάκου στο 89′ χάρισαν την πολυπόθητη άνοδο στην ομάδα της Σπάρτης, μετριάζοντας την πίκρα του χρηματοδότη της Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την απώλεια του τίτλου από τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ.

Οι συνθέσεις:

ΑΟ Κυπαρισσίας (Αλέξης Μαντζούνης): Ντουγερόγλου, Καρατζούλιας, Γιαννόπουλος, Ανδρουτσής, Γαργαρώνης, Λυδιώτης (C), Ντιόπ, Καμποσιώρης, Φ. Παναγόπουλος, Χ. Παπαγεωργίου (λ.τρ. 68′ Θεοδωρακόπουλος), Κόλλιας (71′ Γεωργιόπουλος).

ΑΕ Σπάρτης (Αργύρης Κατσίχτης): Γαρόζης, Κόπελας, Πρασσάς, Πανάκης, Σπηλιωτόπουλος, Χοτζάι, Γεωργακόπουλος (4′ λ.τρ. Κορώνης) (82′ Πολυκρέτης), Τσούκλης, Αναστασάκος, Σεμερτζίδης, Χαλίλι.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Γιάχος (Χίου) με βοηθούς τους κ.κ. Γκαρατζίκα και Απτόσογλου (Αθηνών). Τέταρτος ήταν ο κ. Μιχαηλίδης (Βοιωτίας).