ΕυρώπηΑρχείο

Κλωνοποίηση, πνευματικά δικαιώματα, κεφαλαιαγορές στο ΕΚ

Αυτή την εβδομάδα, το ΕΚ ψηφίζει κανονισμούς για τα πνευματικά δικαιώματα, την κλωνοποίηση αλλά και τις κεφαλαιαγορές. Επίσης, συμμετέχει με ομάδα αντιπροσώπων στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ίσης Εκπροσώπησης ΑΚΕ-ΕΕ, στη Σούβα. O πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, συζητά με τους ευρωβουλευτές για την Ελλάδα και την οικονομική ανάπτυξη, ενώ ο πρόεδρος του ΕΚ συναντά στο Λονδίνο τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και η επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου συζητά για τα επόμενα βήματα του ΤΤΙΡ.
Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, συζητά με την επιτροπή Οικονομικών του ΕΚ, για τις οικονομικές και νομισματικές εξελίξεις αλλά και για τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές της. περισσότερα νέα εδώ

Την Τετάρτη, οι επιτροπές Περιβάλλοντος και Γεωργίας ψηφίζουν, σχέδια κανονισμών, που προβλέπουν την απαγόρευση κλωνοποίησης ζώων εκτροφής αλλά και την εισαγωγή προϊόντων που προέρχονται από κοινοποιημένα ζώα.
Η επιτροπή Νομικών Θεμάτων ψηφίζει την Τρίτη, σχέδιο έκθεσης, παρουσιάζοντας τις προτάσεις της για την επερχόμενη μεταρρύθμιση στους ευρωπαϊκούς κανόνες προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.
Επίσης, η επιτροπή Οικονομικών, ψηφίζει την Τρίτη κανονισμούς για την καλύτερη ενσωμάτωση στις ευρωπαϊκές αγορές κεφαλαίων, προσπαθώντας να έτσι να ενισχύσει τις διασυνοριακές ροές κεφαλαίων αλλά και την καλύτερη πρόσβαση, κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στη χρηματοδότηση.
Σχέδιο έκθεσης, που βελτιώνει την προστασία των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων της ΕΕ, από κλοπές ή κακή χρήση εμπορικών απόρρητων πληροφοριών, ψηφίζει την Τρίτη η επιτροπή Νομικών Θεμάτων του ΕΚ.
Τέλος, αντιπροσωπεία του ΕΚ συμμετέχει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ίσης Εκπροσώπησης ΑΚΕ-ΕΕ, στη Σούβα (Φίτζι), όπου ευρωβουλευτές και μέλη των εθνικών κοινοβουλίων συζητούν και αποφασίζουν για την εκπαίδευση την χρηματοδότηση του εμπορίου και τω επενδύσεων αλλά και πολιτιστική πολυμορφία και ανθρώπινα δικαιώματα.