ΡεπορτάζΑρχείο

Γέμισε με φίδια η Αρβανιτιά!

Περίπατο παρέα με τα φίδια κάνουν αρκετοί περαστικοί από το μονοπάτι που ενώνει την Αρβανιτιά με την Καραθώνα. Σύμφωνα με τις διηγήσεις των ίδιων των περιπατητών σε ορισμένα σημεία κατά μήκος της διαδρομής έτυχε να έρθουν σε στενή επαφή με ορισμένα από τα “συμπαθή” ερπετά, τα οποία πάντως δεν τους επιτέθηκαν και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι είναι δηλητηριώδη.

Έχει ξανατύχει και στο παρελθόν στα συγκεκριμένα σημεία να παρατηρείται σε μικρή συχνότητα η θέαση φιδιών, όμως σύμφωνα με τους καταγγέλοντες αυτή τη φορά είναι περισσότερα από ποτέ και σε πιο κοντινή απόσταση απ’ ότι συνήθως.
 

Ίσως να φταίνε κάποια δέντρα που έχουν πέσει σε ακατάλληλο σημείο, και εκεί ουσιαστικά να οφείλεται η ασυνήθιστη αύξηση στον αριθμό των φιδιών. Στην πραγματικότητα τα αίτια δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμα και θα ήταν παρακινδυνευμένο να κάνουμε οποιεσδήποτε υποθέσεις.

Σε κάθε περίπτωση δεν τίθεται θέμα ασφάλειας για τους περιπατητές, αφού μέχρι τώρα, απ’ όσο θυμόμαστε, δεν έχει καταγραφεί επίθεση φιδιού σε άνθρωπο κατά μήκος της συγκεκριμένης διαδρομής. Άλλωστε στην φύση εκτός από μας, διαβιούν και άλλα είδη τα οποία είναι χρήσιμα για το οικοσύστημα. Συνεπώς μάλλον δεν θα χρειαστεί να επιστρατεύσουμε τον Σερραίο φιδοκτόνο με τον μπαλτά…