ΠολιτισμόςΑρχείο

Ελπιδοκατασκήνωση στις Μυκήνες (WebTV)

Μια πιλοτική προσπάθεια για διακοπές διαφορετικές από τις άλλες οργανώνεται φέτος για πρώτη φορά στο Ελπιδοχώρι στην Αργολίδα. Ένα 10ήμερο χαράς και δημιουργίας για όλη την οικογένεια από τις 20 έως 30 Ιουνίου.

Η πρόθεσή είναι να βιώσουν μια περίοδο μέσα στη φύση, όπου τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα μέσα από μια ελεύθερη και χαρούμενη αλληλεπίδραση, να γίνουν ενεργά μέλη μίας συλλογικής διαδικασίας οργάνωσης της καθημερινότητας. Παράλληλα με τις βιωματικές διαφορετικές δράσεις, θα απολαύσουν την δημιουργικότητα και την ψυχαγωγία στη φύση.  Οι δε μεγάλοι να συζητήσουν, να διερευνήσουν συλλογικά το πεδίο των λύσεων και να εντοπίσουν ίσως, από και μαζί με τα παιδιά, αυτό στο οποίο χρειάζεται  να στοχεύσουν. Μια μοναδική ευκαιρία λοιπόν χωρίς το άγχος των μνημονίων και της TV.

Είναι μια προσφορά στα παιδιά που θα σηκώσουν στα χέρια τους τον κόσμο του αύριο. Είναι αποτέλεσμα κοπιαστικής εθελοντικής εργασίας της οργανωτικής ομάδας που αποτελούν η Πάολα Παρτσαλάκη Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια, ο Απόστολος  Παπαλεξίου Σύμβουλος Επιχειρήσεων, ο Ευάγγελος Βλαχάκης Κινηματογραφιστής και η Ερατώ Χατζημιχαλάκη Οικογενειακή Σύμβουλος και εμπνευστής του εγχειρήματος «Ελπιδοχώρι», το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τις Μυκήνες.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για την δεκαήμερη κατασκήνωση έχουν κλείσει αλλά η επίσκεψη για συγκεκριμένα δρώμενα πρωί ή απόγευμα ιδιαίτερα για εκείνους που ζουν στην ευρύτερη περιοχή είναι επίσης πιθανή. Για ημερήσιες επισκέψεις τηλεφωνικά στο 6945958181 τουλάχιστον 2 μέρες πριν την επίσκεψη αν πρόκειται για ολοήμερη.  Για συμμετοχή σε μεμονωμένη δράση μια απλή ενημέρωση ότι έρχεστε είναι αρκετή. 

Περισσότερα: http://www.elpidohori.gr/

 

Μια σκέψη για το “Ελπιδοκατασκήνωση στις Μυκήνες (WebTV)

  • Ρε παιδιά, μη διαφημίζετε σχολεία
    όπου τα παιδιά θα μαθαίνουν τη μαγεία με διαλογισμό, αυτοσυγκέντρωση κλπ. Αυτοί εκεί τα εισάγουν τεχνηέντως στη δήθεν “ενεργειακή συμπαντική ροή” και στις μαγικές τεχνικές του Βουδισμού. Έτσι ασυναίσθητα θα αλλάξουν και την Πίστη τους!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.