ΟικονομίαΑρχείο

Μπορεί να αναπτυχθεί ο Αγροτουρισμός στην Επίδαυρο;

Από τις 3 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου διοργανώνεται κι εφέτος στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου η έκθεση Αγροτουρισμού. Θα διατεθούν 44 μεγάλα περίπτερα και 22 μικρά. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Επιδαύρου το αντίτιμο καθορίστηκε σε 250,00 ευρώ για τα μεγάλα και 150,00 ευρώ για τα μικρά. Για τους πολύτεκνους και τα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες θα ισχύσει μειωμένη χρέωση κατά 50%.

Ο δήμος θα πληρώσει 13.000,00 ευρώ για τις δαπάνες διοργάνωσης, όπως συντήρηση περιπτέρων, ηχητική κάλυψη, προσκλήσεις, αφίσες, προγράμματα, φιλοξενία και παράθεση γευμάτων σε επίσημους κλπ. Παράλληλα, θα επιχειρηθεί να εξασφαλιστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια από την Περιφέρεια, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, από την προβολή από σταθμούς, τοπικούς και κεντρικούς.

Μεγαλύτερη βαρύτητα στην προβολή της έκθεσης ζητά πάντως, ο δημοτικός σύμβουλος κος Βερδελής, ο οποίος επισημαίνει: «η διαφήμιση είναι ένα από τα κυριότερα. Πέρυσι ο κ. Βαβουρέλης από τη Δήμαινα βόηθησε, φτιάχτηκε ένα σποτ, πήραμε άδεια από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, το δώσαμε στα κανάλια των Αθηνών και δύο –τρία κανάλια παίξανε για ένα διάστημα. Νομίζω φέτος ότι πρέπει να πάμε πιο οργανωμένοι. Να γίνει νωρίς αυτό, να διορθώσουμε λίγο το σποτ, να πάρουμε την άδεια από το Ραδιοτηλεοπτικό. Πιστεύω επίσης ότι πρέπει να γίνουν τρεις – τέσσερις καλές εκδηλώσεις και πρέπει να πάμε οργανωμένοι στην Περιφέρεια. Να μην αφήσουμε το γνωστό, η Περιφέρεια πληρώνει μία εκδήλωση και το περίπτερο και τελειώσαμε».

Εντωμεταξύ, τον προβληματισμό του για την απουσία ντόπιων επιχειρήσεων στα περίπτερα της έκθεσης εκφράζει ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Χρόνης:  «πέρσι, διαπιστώσαμε ότι έλειπαν οι ντόπιοι, όπως και κάθε χρόνο. Νομίζω ότι το πρωταρχικό είναι να ξεκινάμε με τα δικά μας προϊόντα. Πρέπει να έχουμε κίνητρα για τους ανθρώπους που έρχονται εκεί πέρα και εκθέτουν τα προϊόντα τους. Όταν δηλαδή ο άλλος έρχεται και απλά τα εκθέτει στην Επίδαυρο και είναι από την Τραχειά, ίσως δεν απευθύνεται σε διαφορετικό κόσμο απ’ ό,τι απευθύνεται και από το μαγαζί του. Θα πρέπει  να φτιάξουμε μια οργανωμένη δομή, μια οργανωμένη κατάσταση, ως Αγροτουρισμός Επιδαύρου και όπου πηγαίνει και η Περιφέρεια, να διαφημίζουμε τους ανθρώπους αυτούς όλο το χρόνο. Αυτό είναι ένα καλό κίνητρο για κάποιους, να βγούνε από τα όρια του Δήμου».