ΚοινωνίαΑρχείο

Βρέθηκε μεγάλη χασισοφυτεία στην Αργολίδα

Η επιχείρηση έγινε υπό της εντολές της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου, για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια και παραγωγή δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και στην προμήθεια από το εξωτερικό και στη συνέχεια μεταφορά και εισαγωγή ναρκωτικών.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν φυτείες με μεγάλο αριθμό δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και εγκαταστάσεις φυσικής και υδροπονικής καλλιέργειάς της, ενώ έχουν κατασχεθεί πολλά όπλα και πυρομαχικά, πολυτελή αυτοκίνητα και διάφορα χρηματικά ποσά.

Οι έρευνες με τα κατά τόπους Τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών, επεκτάθηκαν σε Μεσσηνία και Αργολίδα. Ειδικότερα στην Αργολίδα έχει εντοπισθεί πολυάριθμη χασισοφυτεία, ενώ στη Μεσσηνία έχουν συλληφθεί 3 άτομα και εντοπισθεί δύο χασισοφυτείες με συνολικά περίπου 200 δενδρύλλια.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα, ένα εκ των οποίων φέρεται να είναι ηγετικό μέλος σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά στα νότια προάστια της Αττικής.