ΠολιτισμόςΑρχείο

Τα νέα του Φεστιβάλ Ναυπλίου

Αν δεν το ξέρατε, προχτές, Παρασκευή 19/6/2015, άρχισε και το φεστιβάλ Ναυπλίου. Το 24ο! Μας ψυχαγώγησε το CHICAGO CONSORT που απαρτιζόταν από 24 νέα παιδιά και μια πιανίστα. Έπαιξαν ωραία μουσική, κάτω απ’ την διεύθυνση του Thomas Wermuth. Ήταν μια πανδαισία! Τους έβλεπα, (ναι, πρωταγωνιστικό ρόλο παίξει και η όραση στη μουσική, όχι μόνο η ακοή) και τους χαιρόμουνα. 24 δοξάρια ν’ ανεβοκατεβαίνουν πάνω στις χορδές των μουσικών οργάνων τους και να παράγουν την ακουστική τελειότητα. Ήταν όλοι τους πολύ πειθαρχημένοι και υπάκουαν στα κελεύσματα του μαέστρου τους, που δίνονταν με τις κινήσεις του σώματός του, αφού κι αυτός έπαιζε βιολί. Οι σολίστ έπαιξαν με πάθος, ειδικά οι Kevin Trickey και Stephen Leung, που ερμήνευσαν τη Navarra του Pablo de Sarasate. Ήταν όλοι εξαιρετικοί και τόσο νέοι! Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια! Επίσης ευχαριστίες αξίζουν στον ΔΟΠΠΑΤ και την πρόεδρό του, κ. Πόπη Καλκούνου, τον Δήμο Ναυπλιέων και τον Δήμαρχό μας, κ. Δημήτρη Κωστούρο, και κυρίως στον κ. Γιάννη Βακαρέλη, καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, για τις άοκνες προσπάθειές του και το άρτιο αποτέλεσμα που απολαύσαμε χτες και που θα ακολουθήσει και τις επόμενες 9 ημέρες του Φεστιβάλ.
Για όσους ενδιαφέρονται, θα βρουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ:
http://www.nafplionfestival.gr/program/
 
Και μερικές παρατηρήσεις, που πρέπει να ειπωθούν:

  1. Με το που θα αρχίσει το κονσέρτο, δεν μπαίνει κανείς στον χώρο της συναυλίας, για να μην ενοχλούνται εκείνοι που πήγαν στην ώρα τους.
  2. Το ρολόι της πόλεως, αφού σταματάει τις ώρες κοινής ησυχίας, για να μην ενοχλούνται τα ευαίσθητα αυτιά των συμπολιτών μου, ας σταματάει και τις ώρες των συναυλιών. Όταν χτύπησε 10, ήταν μια μικρή δοκιμασία για τ’ αυτιά μου και πολύ φοβάμαι ότι θα μπορούσε να αποσυντονίσει και τους μουσικούς.
  3. Το υπ. αριθ. 1 ισχύει για όλους, ακόμη και για τον Δήμαρχο. Όποιος άργησε, να περιμένει το διάλειμμα για να μπει, αν υπάρχει διάλειμμα. (Χτες δεν υπήρξε).

 

Ας τα διορθώσουμε αυτά, για να γίνει το Φεστιβάλ μας πραγματική γιορτή! Αν παρατηρήσω κι άλλα τις προσεχείς ημέρες, θα τα πω, μυστικά δεν κρατάω.

Παναγιώτης Περράκης