ΠολιτισμόςΑρχείο

Τα νέα του Φεστιβάλ Ναυπλίου ΙΧ

Σάββατο 27/6/2015
 
Την προτελευταία βραδιά του Φεστιβάλ μας έπαιξε μουσική το Trio Vuillaume απ’ την Γαλλία, με όργανα – κειμήλια, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα. Το Trio απαρτίζεται από τους
Eric Lacrouts – βιολί
Pierre Lenert – βιόλα
Cyrille Lacrouts – βιολοντσέλο και ήταν πολύ καλοί, ειδικά στο String trio Op. 9 No. 3 του Ludwig van Beethoven, που παρακολούθησα. Το δεύτερο μέρος, το Piano Quartet Op. 25 του Johannes Brahms, δεν κατάφερα να το παρακολουθήσω, γιατί, λόγω του ότι η συναυλία ηχογραφείτο από την  EBU, είχαν κλείσει εξαερισμό και κλιματισμό και, με τόση κοσμοσυρροή, μ’ έπιασε μια δύσπνοια, που νόμισα ότι θα πήγαινα από ασφυξία. Βγήκα έξω λοιπόν στο διάλειμμα, να πάρω αέρα και δεν βρήκα το κουράγιο να ξαναμπώ μέσα. Απ’ ο,τι άκουσα αργότερα όμως, από ανθρώπους που καταλαβαίνουν από μουσική, η απόδοσή τους ήταν εξ ίσου καλή με το πρώτο μέρος.
 
Σε χώρο κάτω απ’ την αίθουσα που δόθηκε η συναυλία, οι καλλιτέχνες έκαναν τις τελευταίες δοκιμές τους και κατέβηκα ν’ ακούσω. Πάντα με γοήτευαν τα παλιά έγχορδα όργανα, δεν ξέρω γιατί, –μπορεί να ’ναι και ιδέα μου,– νομίζω όμως ότι έχουν άλλη γλύκα. Εκείνη η βιόλα, με τον βαθύτερο ήχο απ’ του βιολιού, ήταν εξαιρετική!
 
Γενικώς, άλλη μια επιτυχημένη βραδιά του Φεστιβάλ Ναυπλίου, που όλο και καλυτερεύει!
 
Συγχαρητήρια και ευχαριστίες σ’ όλους τους συντελεστές!
 

ο θείος Τάκης  Παναγιώτης Περράκης