ΠολιτισμόςΑρχείο

Ξεμένουν από καύσιμα τα απορριμματοφόρα του Δήμου Ερμιονίδας

Εκκληση προς τους δημότες και τους επαγγελματίες απευθύνει ο Δημήτρης Σφυρής προκειμένου να μην παρουσιαστεί πρόβλημα με τα σκουπίδια στον Δήμο Ερμιονίδας τις επόμενες ημέρες. Το πρόβλημα έγκειται στην έλλειψη μετρητών για τον ανεφοδιασμό των απορριμματοφόρων με καύσιμα και την αδυναμία εξεύρεσης του ποσού που απαιτείται λόγω των κλειστών τραπεζών. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά τα απορριμματοφόρα διαθέτουν καύσιμα για ακόμα 3 με 4 μέρες. Έτσι λοιπόν καλούνται οι δημότες να συμβάλλουν με τον τρόπο τους στο να μην φορτίζεται η κατάσταση για όσο διάστημα κρατήσει το λουκέτο στις τράπεζες.

Όπως αναφέρεται από τον Δήμο Ερμιονίδας: 

Μετά τις τελευταίες δραματικές στιγμές που περνάει η χώρα μας, με Τράπεζες κλειστές και αδυναμία είσπραξης μετρητών , ο Δήμος μας δεν μπορεί να τροφοδοτήσει με καύσιμα τα απορριμματοφόρα και όλα τα οχήματα του Δήμου, καθώς τα πρατήρια προμηθεύουν μόνο με μετρητά.

Αυτό  θα έχει σαν αποτέλεσμα,  παρά τον αγώνα που κάνει η Δημοτική Αρχή να διατηρήσει τον τόπο μας καθαρό και να ξεφύγει από τις εικόνες του παρελθόντος, με τα απορρίμματα παντού και  κατάφερε να ανταποκριθεί και να ανταπεξέλθει  στη συνέχιση του προγράμματος αποκομιδής  και διαχείρισης των απορριμμάτων, να αντιμετωπίσει δυσκολίες από δω και πέρα.

Παρά  τις αντίξοες συνθήκες  ο Δήμος μας  διατηρήθηκε  καθαρός και το πρόγραμμα διαχείρισης των απορριμμάτων με προ-διαλογή στην πηγή (ανακύκλωση – κομποστοποίηση) συνεχίζεται  με μεγάλη επιτυχία και αποτελεσματικότητα μέχρι σήμερα.

Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να διακοπεί η αποκομιδή των απορριμμάτων και το πρόγραμμα διαχείρισης, λόγω έλλειψης μετρητών για την προμήθεια καυσίμων.

Τα οχήματα όλων των υπηρεσιών του Δήμου  (απορριμματοφόρα, βοήθεια στο σπίτι, πυροσβεστικά οχήματα, μηχανήματα κ.λ.π.) προμηθεύτηκαν  με καύσιμα μέχρι του ποσού των 1.000,00 ευρώ που υπήρχαν διαθέσιμα στο χρηματοκιβώτιο του Δήμου την Παρασκευή 26/6/2015.

Προβλέπεται τα καύσιμα αυτά να επαρκέσουν για τρείς με τέσσερις μέρες.
Συνεπώς θα είναι δύσκολο να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας για αποκομιδή των απορριμμάτων και την συνέχιση του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι, για όσο χρόνο διαρκέσει η Τραπεζική αργία.

Ζητάμε από τους Δημότες να συμβάλλουν με τον τρόπο τους στη καλύτερη και ελεγχόμενη διαχείριση των απορριμμάτων των  νοικοκυριών, των καταστημάτων και επιχειρήσεων  τους  για όσο διαρκέσει η Τραπεζική αργία, ή λυθεί με άλλο τρόπο το πρόβλημα από την Κεντρική Διοίκηση.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.