ΆρθροΑρχείο

Σκλάβοι των ολιγαρχών; Όχι

ΠΡΩΤΗ φορά αριστερά και όλος ο κόσμος έχει πέσει πάνω στην χώρα και παρακολουθεί ή παρεμβαίνει δραστικά στα εσωτερικά της χώρας. Αριστερά; Έτσι φαντάζει οτιδήποτε πιο κοινωνικό από τον ωμό και απάνθρωπο φιλελευθερισμό. Γι αυτούς είναι ότι ήταν η δημοκρατία στη θεοκρατική Βυζαντινή Αυτοκρατορία, λέξη συνώνυμη του χάους. Καθόλου περίεργο αν και ταξικά διαφορετικό. Αυτοκρατορία και Ράιχ είναι συνώνυμες λέξεις.

ΤΩΡΑ πλέον η σύγκλητος έχει αντικατασταθεί απ τους ολιγάρχες, εκείνους που αποφασίζουν για την ζωή ή τον θάνατο, για την επιβίωση ή την εξαθλίωση ενός εκάστου ή ακόμα ενός λαού.

ΠΡΩΤΗ φορά, απ την εποχή του νεοϊδρυθέντος Ελληνικού κράτους η παρέμβαση γίνεται τόσο εξόφθαλμη στα εσωτερικά του και αμφισβητείται η όποια ηγεσία του που προήλθε με την λαϊκή βούληση. Και παλιότερα είχαν αμφισβητηθεί ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά τότε ήταν απ ευθείας εξαρτώμενες απ τα κόμματα που δεν είχαν ταξικό χαρακτήρα, όπως σ άλλες χώρες, αλλά ήταν Γαλλικά, Ρωσικά, Αγγλικά, Γερμανικά κλπ.

ΚΑΙ ΤΟΤΕ και τώρα πατριώτες ήταν μόνο όσοι ανήκαν στην τότε υπερδύναμη, όσοι δηλαδή ήταν φερέφωνα ή υπάλληλοι των ξένων δυνάμεων. Και σήμερα τα εγγόνια τους, συνεχιστές των παραδόσεων πονούν περισσότερο για τα συμφέροντα της Γερμανίας ή της Γαλλίας, παρά για τα συμφέροντα των ανθρώπων αυτής της χώρας, εκείνων που οι παππούδες τους έχυσαν το αίμα τους κατά παντός κατακτητή και τον ιδρώτα τους για να ποτίσουν την άκαρπη φτωχή γη, εκείνη την ίδια που ο Δαρείος αποκαλούσε φτωχή αλλά τίμια.

ΦΟΡΤΩΣΑΝ ευθύνες στους πολίτες με το γνωστό «μαζί τα φάγαμε» και έκαναν τους απόρους να κοκκινίζουν από ντροπή που δεν μπορούσαν να καταβάλουν τους δυσβάσταχτους φόρους. Οδήγησαν το γείτονα σου τον φίλο σου στην αυτοκτονία γιατί ήθελε να παραμείνει αξιοπρεπής πληρώνοντας με την ζωή του τα χρέη άλλων, τα δικά τους χρέη.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ; Και τώρα `βάλαν στο μάτι τα παιδιά του κάθε εντίμου ανθρώπου, του κάθε αξιοπρεπούς που δεν θέλει ούτε να αδικεί ούτε να αδικείται και βάλθηκαν να τον ξεκάνουν. Ναι φίλε μου είσαι μια απειλή γι αυτούς το ίδιο και οι κληρονόμοι σου κι αν αυτή την φορά δεν θες να επωμιστείς τα βάρη στους, τότε πολέμησέ τους, νίκησέ τους, κατέκτησε την αξιοπρέπεια που σου ξαναφαίρεσαν.

 

(Άκης Ντάνος)