ΟικονομίαΑρχείο

Από το Grexit στο Grentry

Ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος του Ε.Σ.Ε.Ε και Ε.Β.Ε.Π μετά τη Σύνοδο Κορυφής έκανε μια δήλωση σχετικά με τη συμφωνία. Συστήνει λοιπόν από εδώ και πέρα να μην επαναπαύεται κανείς και όλοι να συμβάλλουν προς το καλύτερο.

Είναι γεγονός όπως λέει ότι τα μέτρα θα είναι σκληρά και θα υπάρξει μεγάλη πίεση στα χρόνια που ακολουθούν όμως δεν χρειάζεται να προβούμε σε κινήσεις διαμαρτυρίας καθώς και ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί πήραν δύσκολες αποφάσεις.

Ακόμα όσον αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανέφερε ότι: “Οι Έλληνες μικρομεσαίοι, δεν θεωρούμε τη συμφωνία, ως το τέλος της δοκιμασίας μας, αλλά ως μια δύσκολη αρχή και μια ακόμα δυσκολότερη συνέχεια. Για την αγορά, η συμφωνία δεν είναι το τέλος της αβεβαιότητας, αλλά η αρχή μιας δύσκολης προσπάθειας. Για το εμπόριο δεν είναι το τέλος μιας εποχής, αλλά η αρχή μιας νέας περιόδου. Για τους εργοδότες και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, η συμφωνία δεν είναι το τέλος της ανασφάλειας, αλλά η αρχή σκληρής δουλειάς. Για τους άνεργους και τη νεολαία μας δεν είναι το τέλος της αγωνίας, αλλά η αρχή της ελπίδας”.

Τελειώνοντας, εξηγεί ότι “απώτερος στόχος όλων μας πρέπει να είναι η εφαρμογή ενός κατάλληλου παραγωγικού μοντέλου και μιας εθνικής επιχειρηματικής στρατηγικής ώστε στο μέλλον να μην αντιμετωπίσει ποτέ ξανά η Χώρα, η ελληνική κοινωνία και η οικονομία ανάλογες εκβιαστικές καταστάσεις”.