ΟικονομίαΑρχείο

Σώστε το πορτοφόλι σας και την τοπική αγορά

Ξεκίνησαν από χθες Δευτέρα 13 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν ως τις 31 Αυγούστου. Το ερώτημα όμως είναι ένα: θα έχει κίνηση η αγορά; Με την έλλειψη ρευστότητας και με το όριο ανάληψης των 60 ευρώ από τις τράπεζες τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα καθώς τα χρήματα αυτά χρησιμοποιούνται για τις απαραίτητες ανάγκες αλλά και για την εκπλήρωση των βασικών υποχρεώσεων.

Οι ντόπιοι καταστηματάρχες, σε Άργος και Ναύπλιο, προκειμένου να προσελκύσουν πελάτες είναι πιθανόν να βάλουν υψηλές εκπτώσεις-δεν αποκλείεται να είναι και οι μεγαλύτερες των τελευταίων ετών- ώστε να προσπαθήσουν να βγουν από το αδιέξοδο.

Έχουν σταλεί σε όλους τους εμπορικούς συλλόγους ανά την Ελλάδα οδηγίες και διευκρινήσεις για την λειτουργία των καταστημάτων από τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι είναι υποχρεωτική η αναγραφή της παλιάς και της νέας μειωμένης τιμής και ότι την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά (προαιρετικά). Αυτό δεν ισχύει για τα καταστήματα του Άργους όπου με ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος αναφέρει ότι θα είναι κλειστά.