ΕλλάδαΑρχείο

Τουρκικό τάνκ στον Έβρο επιχειρεί να ρίξει το φράχτη!

Πολεμικό παραμένει το κλίμα στα χερσαία σύνορα της χώρας μας στον Έβρο, όπου σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησε από το CNN Greece τεθωρακισμένο όχημα των τουρκικών συνοριοφυλάκων επιχείρησε χθες να ρίξει το φράκτη!

Η απίστευτη αυτή ενέργεια από πλευράς τουρκικών δυνάμεων έλαβε χώρα τη στιγμή που οι Τούρκοι στρατιώτες έριχναν βροχή χημικών στους Έλληνες προσπαθώντας να περιορίσουν τις αντιδράσεις τους και πλήθος μεταναστών περίμενε να πέσει ο φράχτης για να περάσουν στο ελληνικό έδαφος!

Στα βίντεο φαίνεται τουρκικό θωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης να επιχειρεί με σχοινί ή συρματόσκοινο που έχει προσδεθεί πάνω του, να τραβήξει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα για να τον γκρεμίσει.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι πρόκειται για ένα από τα οχήματα τύπου «HIZIR/ATES», που φέρουν όργανα (ημερήσια και νυκτερινά) επιτήρησης της μεθορίου, τα οποία παρέλαβε η Τουρκία από τον Μάιο ως τον Άυγουστο του 2019, με χρηματοδότηση προγράμματος που καλύπτεται από Ευρωπαϊκά κονδύλια σε ποσοστό 75%!!!

Εν τω μεταξύ σε άλλες εικόνες που εξασφάλισε το CNN Greece στην περιοχή είναι χαρακτηριστικές της συνεννόησης που υπάρχει στην τουρκική πλευρά, όπου αστυνομικοί καθοδηγούν ανοιχτά ομάδες προσφύγων και μεταναστών. Μάλιστα, εκτοξεύουν και οι ίδιοι χημικά στην ελληνική πλευρά ενώ μοιράζουν και εργαλεία στους συγκεντρωμένους για να ανοίξουν τρύπες στο συρμάτινο φράχτη!