ΚοινωνίαΑρχείο

Κόβουν το κυνήγι γύρω από το Άργος για 5 χρόνια

Απαγορεύεται για 5 χρόνια το κηνύγι σε ορισμένες περιοχές του Δήμου Άργους – Μυκηνών σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.

Συγκεκριμένα απαγορεύεται η άσκησης θήρας στις θέσεις Κάστρο Λάρισας Άργους, Προφήτης Ηλίας, Αγία Μαρίνα, Αγία Τριάδα, Αγιοι Ανάργυροι Ταξιάρχες και Αγία Σωτήρα, της δημοτικής ενότητας Άργους του Δήμου Άργους -Μυκηνών. Οι περιοχές αυτές καλύπτουν μία έκταση συνολικά 6.500 στρεμμάτων και η απαγόρευση έχει να κάνει με την προστασία, ανάπτυξη, αναπαραγωγή και εκμετάλλευση του θηραματικού πλούτου της άγριας πανίδας της χώρας, σύμφωνα με εισηγήσεις δασοπόνων και στη βάση παλαιών αποφάσεων του αρμόδιου Υπουργείου. Για την την απόφαση είναι ενήμερος ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αργολίδας, με την οποία και είναι σύμφωνος. 

Η απόφαση προβλέπει τα εξής:
Απαγορεύουμε το κυνήγι όλων των θηραμάτων για πέντε (5) χρόνια ήτοι από 1-8- 2015 έως 31-7-2020 στις θέσεις Κάστρο Λάρισας Άργους, Προφ. Ηλίας , Αγ. Μαρίνα, Αγ. Τριάδα, Αγ. Ανάργυροι Ταξιάρχες και Αγ. Σωτήρα δ.ε. Άργους Δήμου Άργους -Μυκηνών, συνολικής έκτασης 6.500 στρεμμάτων.

Τα όρια της έκτασης περιγράφονται όπως παρακάτω: Αρχίζει από το περιφερειακό δρόμο στη θέση Γέφυρα Ξηριά, ακολουθεί με κατεύθυνση προς δυσμάς τον περιφερειακό δρόμο Άκοβας μέχρι τη διασταύρωση προς Αγία Τριάδα, στρέφεται νότια προς Αγία Τριάδα και ακολουθεί τον περιφερειακό δρόμο μέχρι τη συνάντηση του δρόμου Μεταμόρφωσης- Ταξιαρχών, τον οποίο ακολουθεί μέχρι τη συνάντηση του επαρχιακού δρόμου Κεφαλαρίου – Άργους, τον οποίο ακολουθεί με κατεύθυνση προς βορρά μέχρι την πόλη του Άργους, ακολουθεί τις παρυφές δυτικά της πόλης του Άργους μέχρι τη Γέφυρα Ξηριά, όπου και άρχισε.

Ο Δ/ντής Δασών Αργολίδας θα εκδώσει Απαγορευτική διάταξη θήρας, σύμφωνα με τα παραπάνω οριζόμενα. Από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκύπτει καμία δαπάνη σε βάρος του Κρατικού προϋπολογισμό.