ΨυχαγωγίαΑρχείο

Συνέντευξη του Κ. Μακεδόνα στον Ά. Γκάτζιο

Ο δημοφιλής τραγουδιστής Κώστας Μακεδόνας, με αφορμή τις συναυλίες που δίνει στην Πελοπόννησο στις αρχές Αυγούστου, απαντά στις ερωτήσεις του Άκη Γκάτζιου.

Το νέο του άλμπουμ με τίτλο «Δεν σου ανήκω», τα τραγούδια που θα ακούσουμε στο Πόρτο Χέλι (1 Αυγούστου), στο 3ο Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού στη Γαστούνη (7 Αυγούστου) και στο BOLERO Δερβένι Κορινθίας (8 Αυγούστου), αλλά και η ψυχολογία του καλλιτέχνη και του κοινού στα χρόνια της κρίσης είναι τα θέματα που καλείται να απαντήσει ο τραγουδιστής:

– Α. ΓΚΑΤΖΙΟΣ: Τι διαφορετικό υπάρχει στην ψυχολογία του καλλιτέχνη αλλά και του κόσμου, φέτος το καλοκαίρι, με δεδομένες τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις που επηρεάζουν όλους μας;

– Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ: Όσο δύσκολη και να είναι η κάθε εποχή πάντα χρειαζόμαστε ως βοήθεια, ως διέξοδο και ως έκφραση των συναισθημάτων μας τη μουσική και το τραγούδι. Είναι δύσκολο να μαθαίνεις όλες αυτές τις αλλαγές προς το χειρότερο και να προσπαθείς ταυτόχρονα να αποδώσεις στην εργασία σου, όποια κι αν είναι αυτή. 

Οι συναυλίες του Κώστα Μακεδόνα

στην Πελοπόννησο

– Α. ΓΚΑΤΖΙΟΣ: Τί θα ακούσουμε στις φετινές περιοδείες;

– Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ: Η επιθυμία μας είναι όπως και κάθε χρονιά να προσφέρουμε στον κόσμο τραγούδια που έχουν αντέξει στο χρόνο, στιγμές συγκίνησης, χαράς αλλά και ανάτασης της ψυχής. Τραγούδια από κορυφαίους δημιουργούς όπως οι Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Λοΐζος και Ζαμπέτας καθώς και τραγούδια από την προσωπική μου δισκογραφία σε δημιουργίες των Νικολόπουλου, Κραουνάκη, Ζήκα, Νικολακοπούλου, Θεοφάνους και πολλών άλλων. Όλες αυτές τις μουσικές θα τις ακούσουμε από μια ορχήστρα για την οποία αισθάνομαι περήφανος αφού αποτελείται από νέους, ταλαντούχους ανθρώπους υπό την καθοδήγηση του μαέστρου μας Κωνσταντίνου Βελλιάδη, οποίος είναι και ο συνθέτης του νέου μας cd. 

– Α. ΓΚΑΤΖΙΟΣ: Πού μας ταξιδεύουν τα τραγούδια του νέου άλμπουμ, με τίτλο «Δεν σου ανήκω»;

– Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ: Μας ταξιδεύουν στην εποχή – όχι πολύ μακρινή αλλά που πλέον απομακρυνόμαστε αρκετά από αυτή – που οι δημιουργοί έγραφαν ωραία “κανονικά”  τραγούδια. Οι δύο δημιουργοί –  Κωνσταντίνος Βελλιάδης και  Τέρπανδρος – συνοδεύουν το ταλέντο τους με την αγάπη και το σεβασμό τους για το καλό Ελληνικό τραγούδι. Υπάρχουν τραγούδια που ήδη έχουν αγαπηθεί όπως το “Δεν σου ανήκω” και το “Χωρίς εσένα” και ακολουθούν κι άλλα τραγούδια που βασικό τους γνώρισμα είναι οι στρωτή μελωδία και ο σημερινός στίχος.