ΚοινωνίαΑρχείο

Κάλεσμα για τη συγκρότηση επιτροπής του ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

Στο δημοψήφισμα της 5ής Ιουλίου ο ελληνικός λαός μίλησε. Με το μεγαλειώδες ΟΧΙ του εξέφρασε κατηγορηματικά την αντίθεση του στα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές. Έστειλε περήφανο μήνυμα ανυπακοής στους τρομοκράτες των τραπεζών και του μιντιακού κατεστημένου. Αντιστάθηκε στις μνημονιακές σειρήνες που τον καλούσαν να ψηφίσει ΝΑΙ δήθεν για το καλό του. Ο λαός μας όμως έδειξε πρωτοφανή ωριμότητα βάζοντας μπροστά το ταξικό του συμφέρον. Έδειξε ότι ξέρει από πρώτο χέρι σε ποιανού την τσέπη βάζουν χέρι οι «αναγκαίες» μεταρρυθμίσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Έδειξε ότι δεν φοβάται την απειλή εξόδου από το ευρώ γιατί έχει πληρώσει με το αίμα του την πάση θυσία παραμονή του στην ευρωζώνη.

Το ταξικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού τρόμαξε τους τοκογλύφους της τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) που επιδόθηκαν σε ένα πρωτοφανή πραξικοπηματικό εκβιασμό μπροστά στον οποίο η κυβέρνηση υποχώρησε άτακτα στο ΝΑΙ φέρνοντας άλλο ένα επονείδιστο μνημόνιο που έρχεται να ισοπεδώσει ότι απέμεινε από τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία, και να μειώσει την εθνική κυριαρχία. Τα γεγονότα της εβδομάδας που ακολούθησε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος μέχρι και την υπογραφή της συμφωνίας φανέρωσαν και στους πιο δύσπιστους τον πραγματικό χαρακτήρα της Ε.Ε. και της ευρωζώνης σαν μηχανισμό σύνθλιψης των λαών και της ετυμηγορίας τους σε όφελος του κεφαλαίου.

Σε αυτή τη βάση θεωρούμε αναγκαία:

1.) την συγκρότηση μετώπου υπεράσπισης του ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ως καθολικής απόρριψης κάθε μνημονιακού τύπου συμφωνίας και απόφασης για ρήξη με τα διεθνή και ντόπια κέντρα που επιβάλουν μόνιμα τη διαρκή επιτήρηση και τη μνημονιακή κόλαση.

2.) την αναβάθμιση της επεξεργασίας των αναγκαίων μεταβατικών λύσεων και εναλλακτικών πολιτικών για ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση προς όφελος των εργαζομένων και του λαού, στην κατεύθυνση της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της πλήρους απασχόλησης, της κατοχύρωσης των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της αποκατάστασης της κυριαρχίας της χώρας και του λαού.

Καλούμε τους συνδικαλιστικούς, πολιτικούς, και κοινωνικούς φορείς αλλά και τους ανένταχτους αγωνιστές που συμφωνούν σε αυτή την κατεύθυνση σε ανοιχτή συνέλευση στο Θεατράκι του ΟΣΕ στο Ναύπλιο την Δευτέρα 27 Ιουλίου στις 8.30μμ.