ΚόσμοςΑρχείο

Ένας 18χρονος Έλληνας μεταξύ των νεκρών του Μονάχου

Οι ελληνικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει την πληροφορία ότι ένας από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia στο Μόναχο την Παρασκευή ήταν Έλληνας υπήκοος.

Ο δράστης της επίθεσης ήταν ένα 18χρονος γερμανο-ιρανός που σκότωσε εννέα ανθρώπους και τραυμάτισε 27, πριν αυτοκτονήσει. Οι γερμανικές αρχές δεν έχουν δώσει καμία πληροφορία σχετικά με την εθνικότητα των θυμάτων, εκτός από το γεγονός ότι είναι κάτοικοι του Μονάχου και των γύρω περιοχών. Ωστόσο, το Κοσσυφοπέδιο και η Τουρκία έχουν επιβεβαιώσει ότι τρία άτομα από κάθε χώρα ήταν ανάμεσα στους νεκρούς.

Οι γονείς του δράστη ήρθαν την δεκαετία του 1990 στην Γερμανία. Ήταν πολύ ευγενικό παιδί σύμφωνα με τους γείτονές του. Σύμφωνα με την αστυνομία ήταν προβληματικό στο σχολείο του και στο δωμάτιό του δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να τον σχετίζει με ο ΙΣΙΣ, παρά μόνο βιβλία σχετικά με το αμόκ. Ο 18χρονος σκότωσε 2 κορίτσια και 6 αγόρια 15-21 ετών καθώς και μια 45χρονη γυναίκα. Πιθανόν η συνάντηση να είχε προγραμματιστεί μέσω facebook. 

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση: “Το αποτέλεσμα της χθεσινής τραγικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia στο Μόναχο περιλαμβάνει, δυστυχώς, έναν Έλληνας πολίτη μεταξύ των αθώων θυμάτων. Κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων στιγμών, εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους συγγενείς του. Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές αρχές.