ΚοινωνίαΑρχείο

Συγκέντρωση βασικών ειδών για τους πρόσφυγες

Είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα μακράς διαρκείας και άλλα αναλώσιμα είδη όπως είδη ζωγραφικής , παιχνίδια , σαπούνια κλπ ) θα συγκεντρωθούν την Παρασκευή 31 Ιουλίου, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων στο Ναύπλιο, από τις 7μ.μ. ως τις 10μ.μ από το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας για να βοηθήσουν στην προσωρινή κάλυψη των αναγκών των προσφύγων στο Πεδίον του Άρεως.
 
Το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας καλεί τον αλληλέγγυο κόσμο της περιοχής μας να συμβάλλει στην προσπάθεια.
 
“Όλα τα αντιμεταναστευτικά αντανακλαστικά της Ευρώπης και της Ελλάδας, αυτή τη στιγμή καθρεφτίζονται στην ανθρωπιστική κρίση που εξελίσσεται στο Πεδίο του Άρεως.
 
Πρόσφυγες, η πλειονότητά τους οικογένειες με μικρά παιδιά, έχουν βρει καταφύγιο στο Πεδίο του Άρεως.

Άνθρωποι κυνηγημένοι από τους πολέμους και τη φτώχεια, απελπισμένοι και εγκλωβισμένοι στα εσωτερικά τείχη της Ευρώπης, αβοήθητοι και διωκόμενοι από τις ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές.

Ο κόσμος της αλληλεγγύης, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες των προσφύγων κινητοποιήθηκε άμεσα, προσπαθώντας να καλύψει μέρος των αναγκών αυτών των ανθρώπων, για να αναδείξει το πρόβλημα, να ασκήσει πίεση για άμεση και ανθρώπινη λύση και για και να δημιουργήσει δίκτυο προστασίας για τους πρόσφυγες.

Γιατί η προσφυγιά δεν είναι έγκλημα, η αδιαφορία απέναντι στις ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο είναι!”