ΡεπορτάζΑρχείο

Πολιτικοποιούν τον καφέ στο Άργος!

Η κρίση δεν επηρεάζει μόνο οικονομικά τις επιχειρήσεις αλλά απ’ ότι φαίνεται επηρεάζει και την σκέψη και στρέφει άνθρωπο εναντίον ανθρώπου χωρίς κανένα οικονομικό ή ταξικό κριτήριο.

Εκεί που άλλοτε δόθηκε κυρίως από πλευράς της αριστεράς μάχη ώστε να πάψουν οι πολίτες να είναι πολιτικά χωρισμένοι και να πάψουν τα μπλε και τα κόκκινα καφενεία, κάποιοι αριστερής «προέλευσης επιχειρηματίες επιθυμούν να ξαναχωρίσουν τον κόσμο σε αριστερούς και δεξιούς.

Έτσι με επιστολή τους προς εφημερίδες του νομου αρνήθηκαν την συνέχιση της συνδρομής τους γιατί εξέφραζαν κάτι άλλο πολιτικά απ αυτούς τους ίδιους. Βέβαια ο καθένας μας κάνει τις επιλογές του  με βάση το γούστο του και θα ήταν απόλυτα σεβαστό αν ισχυρίζονταν πως δεν τους αρέσει ο συγκεκριμένος τύπος, όμως για πολιτικούς λόγους να εμποδίζεις την ενημέρωση των πελατών σου, είναι μάλλον αστείο για την εποχή μας, παρά τραγικό.

Πριν λίγες βδομάδες λοιπόν καφετέρια του Άργους αποφάσισε να βάψει πολιτικά τα ποτά της αφού με email της, κατηγορεί δύο εφημερίδες του νομού ότι δεν είναι σύμφωνες με τα δικά της πολιτικά πιστεύω!

Είχαν προηγηθεί βέβαια άλλες καφετέριες που δια της μεθόδου «ρεζερβέ» δεν επέτρεπαν κυρίως σε αλλοδαπούς, αλλά και σε ηλικιωμένους να καθίσουν στα τραπεζάκια τους.

Αφού απέτυχαν οι αποκλεισμοί τώρα φαίνεται πως ήρθε η ώρα να καθόμαστε με βάσει τις κομματικές μας ταυτότητες σε κάποιες καφετέριες. Όσοι δεν έχουμε κομματική ταυτότητα, μάλλον θα περιοριστούμε σε κάποιο παγκάκι του δήμου, αν κι αυτό μείνει ανεπηρέαστο από την κομματικοποίηση που υφέρπει ξανά στην ζωή μας…